Björn Lycklig

Id: 14880

Björn Lycklig
Tidigare frontfigur i energiska popbandet Generalerna. Aktuell med ny platta 2016.

Björn Wallgren föddes 1989 på Turbogatan i Sala. Wallgren har varit frontfigur i banden Generalerna, Feber och Blixtlås. Björn har jobbat och spelat in musik med bland annat Anders F Rönnblom, Perssons Pack, Attentat, Eldkvarn, Gösta Linderholm och Stry.

2013 blev Björn upptäckt utav Magnus Nygren som bland annat upptäckte "Jacob Hellman" och släppte 2014 "Gator från förr" på Monarch Music Group med Generalerna. Björn har blivit nominerad till Ted Gärdestadstipendiet, varit framröstad två år i rad som årets lokalartist i P4 Örebro.

Dessutom har Wallgren fått musikstipendium på Ingbofestivalen för en flitig estradör och har klarat att ta sig från Stockholm till Köpenhamn på bara trubadurpengar under en vecka. Idag har Wallgren satt ihop ett nytt projekt, ”Björn Lycklig”, med musiker som spelat med namn som Hans & Greta, Lars Winnerbäck, Anders F Rönnblom, Kjell Höglund och Stefan Stundström.

Just nu är projektet inne i studion tillsammans med producenten och vännen Johan Johansson från KSMB som bland annat har producerat Lars Winnerbäck och Stefan Sundström. Skivan är beräknad att komma ut till hösten.
^