CAJ KARLSSON & VÄRLDENS BÄSTA BAND

Id: 7604

CAJ KARLSSON & VÄRLDENS BÄSTA BAND
Caj Karlsson, tidigare känd från Irlandsinspirerade bandet Sinn Fenn, släpper nu sin debutsingel Du får avfärda mig som tokig. Caj har under de senaste åren blivit en livefavorit med sitt Världens Bästa Band i sydöstra Sverige med utsålda hus. Nu är det äntligen dags för resten av vårt avlånga land att lära känna denne musikpoet.

Med debutsingeln, Du får avfärda mig som tokig, visar Caj upp det personliga och utlämnande anslag som blivit ett av hans kännemärken. Detta har gjort att hans skara av fans ständigt vuxit genom åren. Singeln, och resten av plattan, har producerats av Martin von Schmalensee som under senare år medverkat på plattor med artister som Kent (producent), Jennifer Brown och Lisa Miskovsky. Martin har skapat ett varmt, akustiskt sound som direkt hittar lyssnaren i dagens brus av strömlinjeformade produktioner.

Andra skivan, Rosor, feat. Lars Demian & Mikael Wiehe släpptes i början av 2005 och är en 3-spårs EP som säljs till förmån för de hemlösa. Relationen till de svagaste i samhället ligger Caj varmt om hjärtat och skivan påminner oss alla om att vi alla kan göra något litet.

Bandet är mycket uppskattat live och har redan haft många framträdanden under 2003-2005, många i tätpackade mindre lokaler och känslan av äkta och nära har varit påtaglig.

Upprinnelsen till debuten 2004 är en magisk afton våren 2003 då Caj bjöd in några gamla musikaliska vänner, till sin trädgård. Resten är historia eller som Caj uttrycker det; Det visade sig att jag hade mer polare kvar än jag trodde. Vi blev åtta stycken som träffades i min trädgård och när min granne hörde oss kom han med sina congas och krävde att få vara med.... Och på den vägen är det.
^