CARIN LUNDIN ARTIST & JAZZSÅNGERSKA
Carin Lundin är jazzsångerskan från Växjö som tagit såväl press som publik med storm - Sveriges nya Monica Zetterlund.

Carin är en representativ sångerska som med finess och charm möter sin publik. Hon har en gedigen musikutbildning, bland annat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har sjungit med många av Sveriges stora jazzikoner som Arne Domnérus, Putte Wickman, Svante Thuresson och Magnus Lindgren.

1996 började hon skriva egna låtar, hon turnerar regelbundet med sin kvintett och syns ofta i jazz- och bluessammanhang. Tre cd-album har hon bakom sig, samtliga kritikerrosade!
Tillsammans med Rigmor Gustafsson, Lina Nyberg och Jeanette Lindström gav Carin en konsert till Monica Zetterlunds minne på Fasching 2005.

Många är de recensenter som lovordat Carin Lundin:
Carin är en svensk jazztjej som är startklar och redo att ta över efter Monica Zetterlund
- Aftonbladet (jun -00).

Carin Lundin, denna späda varelse som fjäderlätt studsar på harmonierna. Och som när kvällen nått andra set, chockar med ett jävlar anamma i sin egen Nothing så pinnstolen knakar
- Helsingborgs Dagblad (feb -01).

Carin Lundin, denna späda varelse som fjäderlätt studsar på harmonierna. Och som när kvällen nått andra set, chockar med ett jävlar anamma i sin egen Nothing så pinnstolen knakar
- Helsingborgs Dagblad (feb -01).

Hon sjunger med sensuell touch, indelar perfekt, tycks ha jazzen i blodet. Som få svenska jazzsångerskor kan hon verkligen gestalta en melodi. Det kunde som bekant även Ella Fitzgerald och Billie Holiday. Carin står någonstans mitt emellan dessa fixstjärnor
- Martin Erlandsson, Hallands Nyheter.

Carin har också en showande sida där hon får chans att på ett flärdfullt sätt sjunga sina nummer och lekfullt ge av sig själv. Hennes glädje att sjunga återspeglas även i andra genres än jazzen, då det är just mötet med publiken som ligger Carin varmt om hjärtat.

Med sitt stilfulla sätt och sin varma framtoning tillför Carin mycket till en middagsunderhållning. Hon kan också ge en minikonsert till kaffet eller bokas som cocktailsångerska till drinken. Oavsett om det gäller en jazzballad, en härlig bossanova eller ett mer showigt nummer är det som balsam för själen att lyssna till Carin Lundins harmoniska röst!

Carin har bott och undervisat i Spanien, Sydamerika och Wien och pratar således obehindrat spanska och engelska samt även en del tyska.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.