CAROLINE JÖNSSON

Id: 11986

CAROLINE JÖNSSON
Caroline gjorde sin första huvudroll som 9-åring på konserthuset i Helsingborg i musikalen ”Annie”. Senare har hon medverkat i Nöjesteaterns uppsättningar ” Pippi Långstrump” och Klas Klättermus”, ”Trollkarlen från OZ” på Lisebergsteatern i Göteborg och Slakthuset i Malmö samt ”Hur man lyckas i business” på Intiman i Stockholm.

Caroline är utbildad vid Balettakademiens musikalartistlinje i Göteborg. Caroline har också medverkat i SVT dramasatsningar ”Sjätte dagen”, ” Graven” och i filmen ”Stengrunden”, arbetat med flertal tv-shower som Folktoppen, TV-huset, QX-galan, TV4 God morgon och deltagit i ett antal krogshower såsom Wallmans salonger i Malmö och Norrtälje och It´s Magic på Slagthuset i Malmö samt Sundspärlan i Helsingborg. Med ABBA-showbandet ”Arrival - a tribute to ABBA” där hon gör rollen som Agnetha, har hon turnerat världen runt bl a Vietnam, Kina, Turkiet, USA och Västindien.

Hon gjorde sin debut i schlagersammanhang i ESC i Kiev 2005 då hon tillsammans med Sonja Aldén körade på Litauens bidrag ”Little by little” skriven av bl a Bobbie Ljunggren. Därefter blev det jobb i Melodifestivalens huskör 2006, ESC i Athen och sommarturné med Carola. Nu kan ni vid sidan av Sound of Sweden se henne som en av vokalissorna i Vocalettes, Robban Wells och Laberos julshow ”Christmas spectacular” och i Melodifestivalens huskör 2007.
.
Hon medverkar i uppsättningen av Orup & Lena Ph i Göteborg våren 2008 och även i Melodifestivalens huskör 2008. Hon har fortsatt att jobba med Robban Wells på turné under 2009 / 2010 / 2011. En av Sveriges mest rutinerade sångerskor.
^