CHAPEAUX DE GUINÉE

Id: 9169

CHAPEAUX DE GUINÉE
Chapeaux de Guinée

Låt det heta Afrika komma till er fest och ta andan ur deltagarna! Danskompaniet Chapeaux de Guinée gör intensiva föreställningar i högt tempo, fyllda av energi och livsglädje, akrobatiska nummer, färgstarka dräkter och traditionella västafrikanska koreografier. De skickliga dansarna ger allt i samspelet med musikernas timglastrummor, bastrummor, urholkade trädstammar, afrikanska xylofoner, tonboxar med metalltungor och andra spännande instrument ur den Västafrikanska traditionen. Rytmen blir dans och dansen blir till rytmer, i en fascinerande mix av tradition och nyskapande. Ingen kan sitta still när de här artisterna som avslutning drar igång publiken och bjuder in till dans där alla kan vara med.

En föreställning på 20-30 minuter och kanske också en kort workshop med det här kompaniet är perfekt för ett event eller en kick-off, för företagsfester, friskvård, skolor, barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar. Danskompaniet är väldigt flexibelt och ger föreställningar i de flesta format, från 10-15 minuter ända upp till 90 minuter, beroende på hur stor publiken är och hur många artister som deltar.

Alla de 16 artisterna i Chapeaux de Guinée kommer från Guinea Conakry och Senegal i Västafrika och har arbetat professionellt som dansare eller musiker i sina hemländer innan de bosatte sig i Sverige. Nu arbetar de flesta som pedagoger på olika dansskolor eller musikskolor. På scen har de varierande och ibland oväntade roller - musikerna blir dansare och tvärtom.
^