CHARLEE LAUREWYN

Id: 8868

CHARLEE LAUREWYN
Svensk countrysångerska som riktar in sig på traditionell countrymusik med traditionellt sound och produktion á 50-70 tal. I vår förra året spelade honinen demo och uppträdde i Norge på en countryfestival på sommaren.I januari 2006 släpptes en utav hennes låtar ifrån promotionscdn; "Guitar Town" (Steve Earle), även på Mr Music Country Records No 1. Charlee har sjungit i många år, men inte förrän2005 satte hon ihop sitt eget band med proffessionella musiker, inkl. sinfar som spelar bas och ibland sjunger stämma eller duett med Charlee. Charlee spelar även själv akustisk gitarr i sitt band. Hennes demo nu spelas i flera radiokanaler i Sverige,men äveni andra länder. I mars2006 blev "Guitar Town" en utav de 200 mest spelade countrylåtarna i Europa enligt ECMA (European CMA). Efter att hennes demo fått sådan positiv respons, väntas nu en fullängdsskiva som många redan frågat efter!

Pressklipp:

"Med tydligt intresse för musik och stor talang började Charlee i tidig ålder gästsjunga i pappas Countryband, deltaga i talangtävlingar, uppträda på Countryfestivaler och intervjuas i radio. Nu med en demoinspelning i bagaget och en kritikerrosad premiärspelning under eget namn; Charlee Laurewyn bakom sig ser framtiden mycket ljus ut för dennna starka och mycket vackra stämma. Med uppenbarliga influenser från 50-70-talscountryn utan brist på orginalitet, skiner Charlee Laurewyn starkt på Countryhimlen."

"Dina samples var nog de bästa jag har hört av svenska countryartister! Det är härligt att höra en svensk tjej som låter country! Din röst är en verklig överraskning! Jag trodde knappt att svenskar kunde låta genuina i den här genren! Sikta mot toppen!"
Torbjörn Eriksson, Rodeo Countryklassiker (Radio Sigtuna)

"Vilken toppen tjej, härlig röst, sjunger med känsla. Hoppas vi får höra mer av henne i framtiden, en sådan röst får man inte gömma undan."
Annelise Andersson CMR 105,5
^