Charta 77

Id: 14899

Charta 77
Legendarisk punkgrupp från Sverige som är aktuell med nya albumet "Salt".

Skivan släpptes den 23 oktober och följs upp av en omfattande turné. Sagan om Charta 77 började den 28 maj 1983. Originalsättningen bestod av Johnny Smedberg, Per Granberg och Martin Nordberg. Idag består bandet av Mattias Söderlund och Teijo Granberg och Per Granberg.

Bandet har sedan starten varit ett av Sveriges mest ihärdiga och uthålligaste band med begreppet D.I.Y (Do It Yourself) fastklistrade i pannan. Man har hunnit med ett 15-tal studioalbum, ett antal singlar och ep:s samt turnerat i hela Europa.

De senaste åren har bandet dock gått ner några växlar men har fortsatt hela tiden att spelat live. För snart sex år sen drabbades Per av en allvarlig hjärnblödning vilket kunde ha betytt slutet för Charta, men så blev det inte. Efter några månader var de tillbaka på scen med två något förskjutna julspelningar (istället för dagarna innan jul blev det i mars istället). I mars 2015 påbörjade så bandet processen för studioalbum nummer femton – ”SALT”.

Skivan innehåller 10 rykande färska livsåskådningar. Skivan är inspelad i den nybyggda studion EVIL BERTIL IV och mixad av herrarna i Erik Dahlqvist och Göran Frid i DFM studios. Ett samarbete med bandet inleddes i samband med bandets medverkan på ”Rock mot Cancer”, plattan som kom tidigare i år.
^