Cirkus Prütz

Id: 14149

Cirkus Prütz
”Ställer det blå skåpet på rätt plats”

Jerry Prütz - bas
Christan "CC" Carlsson – sång, gitarr
Mikael Fässberg – sång, gitarr
Per Kohlus – trummor

Fyra erfarna musiker som spelat på olika håll sedan mitten/slutet på 1970-talet. Alla med olika erfarenheter och musikaliska upplevelser men med ett gemensamt och det är kärleken till bluesen och dess utövare. Redan tidigt gick cirkusdirektören själv runt på slätten runt Fornåsa och nynnande på Muddy Waters och Hound Dog Taylor låtar samtidigt gjorde Christan Carlsson samma sak men nere i Mösterås. Slätt möter skog och berg och musiker möter musiker så ljuv musik uppstår.

Jerry och Per spelar i hårt rockande W.E.T, Christan spelar med tunga The Quill och . Mikael Fässberg har spelat med väkända Bonafide under många år och gjort hundratals spelningar världen över. Han har även backat upp Iron Maidens gamle gaphas Paul DiAnno, Warner E Hodges och många fler. En kille med glöd i guran och gott humör.

-”Vi kan kalla det Cirkus Prütz”, sa Per när krogägaren frågade vad hans tillfälliga band hette. Där någonstans startade det. Sedan fann man varandra och det var lite som att hitta hem då alla fyra hade en tidigt kärlekshistoria med blues som aldrig gått över men som för vissa varit lite bortglömd. Nu togs gamla låtar fram och borstades av och plötsligt var man 16 år igen.

”Ingen sjunger blues som Jeffrey Lee Pierce” heter en av punkrock ikonens bästa låtar. Fast egentligen lär den handla om Freddie Wadling men det må vara hur det vill med det. Blues är ingen musikstil det är en känsla och det tar Cirkus Prütz vara på. Man blandar och ger, letar och plockar fram låtar. Bluesmän som Jack White, Glenn Danzig och Slide ´n Slim får träffa Albert King, Muddy Waters och Johnny Cash. Tillsammans blir det något unik men inte nytt, traditionen ska följas men samtidigt utvecklas. Neil Young har lika mycket blues i sig som Dave Grohl.

Vi kallar det ”Cirkus Prütz”
^