Claes Brodda Vin & Musik

Id: 9390

Claes Brodda Vin & Musik
Denna föreställning bjuder på en soaré med vinprovning och musikframträdande. Samtidigt! Sommelieren Claes Brodda har tillsammans med pianisten Per Larsson tagit fram ett program där olika musikstycken knyter ihop de olika viner som presenteras. Inga förkunskaper om varken vin eller musik krävs av publiken.

Däremot besitter de två herrarna stora kunskaper i dessa ämnen. De två har spelat tillsammans i olika sammanhang i mer än tjugo år, bland annat turnérat med Svante Thuresson och Arne Domnérus. Claes Brodda delar numera sin tid mellan att musicera och jobba som professionell vinprovare, vinjournalist och guide på Vin- & Sprithistoriska Museet. Och att - som ikväll - kåsera om vin och musik.
Per Larsson: piano
Claes Brodda: klarinett, saxofon

Föreställningen skräddarsys för att passa budget och lokal. Lämpligt antal viner brukar vara fyra till sex. Tidsmässigt tar då föreställningen en till en och en halv timme.
Till en provning räcker det med 5 cl vin per glas, vilket gör att upp till 15 personer kan dela på en flaska. Dessutom krävs en lokal med en välstämd flygel (eller åtminstone ett välstämt piano).
^