Claes Danell

Id: 13759

Claes Danell
Trollkarl, mentalist, komiker & illusionist. Jag trollkarlen från Norrbotten Claes Danell växte upp i en liten by kallad Holmträsk strax utanför Piteå. Jag började min bana som snickare för att sedan halka in i magins värld på ett bananskal.

Det som hände var att jag såg en annan trollkarl göra ett trick som jag aldrig skådat förut och jag kunde inte släppa det innan jag visste hur det gick till. Detta inspirerade mig till att börja trolla själv. Jag började träna med en kortlek 8 timmar om dagen från att jag kom hem från bygget tills jag gick och la mig. Efter ett års tid av hårdträning fick jag min första bokning.

Det var nere på Södermalm hemma hos Pernilla August på hennes 50 års kalas där hon boka mig som trollkarl. . Efter det tog det en rejäl fart för mig och nu har folk från Piteå till Peking fått tagit del av min magi. Kort efter Peking resan ringde det ett produktions bolag som letade mentalister/magiker till deras storsatsning med Uri geller.

Det blev en casting med 30 av Sveriges bästa trollkarlar där jag blev en av dom utvalda 10 till programmet Fenomen. Nu reser jag runt över hela världen och delar med mig av min magi och förhoppningsvis så kommer jag även att få dela den med dig och ge dig ett magiskt minne för livet.
^