Claes-Göran Hederström

Id: 12749

Claes-Göran Hederström
Claes-Göran Hederström >>> har alltid funnits. Åtminstone sedan 1968 då han vann den svenska finalen av Eurovision Song Contest med "Det börjar verka kärlek banne mej". Låtarnas låt som blivit en av de klassiska schlagerdängorna. Kompositören hette Peter Himmelstrand. Den internationella finalen gick av stapeln i London och Claes-Göran placerade sig femma.
Låten har naturligtvis förföljt honom över tiden och i dessa dagar av schlagerhype är den dessutom extra efterfrågad.

Men Claes-Göran har hunnit med mycket förutom "Banne mej". Det började faktiskt tidigare och första låten på Svensktoppen kom 1967. "Den sista valsen" hette den. Samma år kom "Nånting fånigt" etta och "Fönstret mitt emot" kom trea. I melodifestivalen 1973 hamnade han på åttonde plats med låten "Historien om en vän".
Det var samma år som blivande Abba kom trea med "Ring ring". Lasse Berghagen kom sjua, alltså ett starkt startfält.

Förutom melodifestivaler har Claes-Göran spelat in en mängd skivor.
Claes-Göran har legat på Svensktoppen inte mindre än åtta gånger och medverkat i en mängd olika TV program. Bl.a Allsång på Skansen och som hemlig gäst i Melodifestivalen. Han har också under senare år ingått i olika schlagerpaket tillsammans med bl a Pernilla Wahl-gren, Charlotte Perelli, Christer Björkman, Jan Johansen och Magnus Carlsson.
^