Clontarf Banshees

Id: 10730

Clontarf Banshees
Clontarf banshees är det perfekta bandet för den irländska festen eller pubsvängen.

Vi har underhållit med de klassiska irländska publåtarna sedan 2002 under olika namn men kallar oss alltså sedan 2010 för Clontarf banshees. Vi uppträder med mellan två och sex musiker efter önskemål och spelar dragspel, flöjter, fiol, banjo, mandolin, slagverk, gitarr.

Vi kan om kunden så vill spela mer lågmäld bakgrundsmusik men ofta vill publiken ha bra drag, klappa händer, stampa fötter och sjunga med och det är då vi är som bäst! Få andra irländska band i Sverige är våra likar när det gäller att få till den där speciella irländska stämningen och därför blir vi ofta anlitade av irländska turistbyråns Skandinavienkontor när de har olika typer av aktiviteter. Vi har även spelat på whiskeyn Highland parks globala lansering av deras nya whiskeyserie, inspirerad av asagudarna.

I mars 2013 spelade vi på Friends arena inför VM-kvalmatchen mellan Sverige-Irland. Vi spelade för irländska ambassadören i Sverige samt en minister från irländska regeringen under St Patricks day 2015 och fick omdömet att det var ”just like home”.

Sagt om Clontarf Banshees:

"Många gör det... Få i samma rasande tempo som vi. Där andra behöver 30 låtar för en helkväll tarvar vi 50" Markus Hulcrantz, en av huvudsångarna.

"It's just impossible NOT to dance!" Irländare på besök i Stockholm

Medlemmarna består av idel professionella musiker:

Dragspel: Daniel Grahn, utbildad dragspelsmusiker på KMH i Stockholm och en av Sveriges snabbaste knappdribblare. Har stått på scen med the Dubliners.
Fiol: David Lombardi, Har studerat fiol i Limerick på Irlands främsta musikutbildning. Han var under hösten 2014 anställd som ende fiolspelare på Riverdance jubileumsturne.
Sång och tin whistle: Mattias Redbo, utbildad skådespelare vid Scenskolan i Malmö, har spelat flöjt i många band genom åren.
Sång, banjo, mandolin, concertina och gitarr: Andreas Johansson, multiinstrumentalist och bandmorsa som bott och spelat på Irland.
Slagverk: Josef Moberg Har gått många utbildningar i slagverk genom åren, en sann mästare!
Banjo: Alexander Scott, har tidigare spelat i bandet Parcel of rogues, han tar ofta banjon på ryggen och spelar i Skottland.
Bouzouki och banjo: Fredrik Bultmark, nyförvärvet från bandet Ambush som nyligen firade 20-årsjubileum.
^