CLOWNEN TOTO

Id: 11258

CLOWNEN TOTO
Clownen Toto underhåller hjärtevärmandehans lyhördhet är stor, såväl mot barnen som att lyssna till barnet i sig själv och ge utryck för den samma Uppsala Nya Tidning

Clownen Toto ger Nalles födelsedag
1996 hade Jan Unestam urpremiär med sin Clownen Toto och föreställningen Min Cykel på Lilla teatern i Uppsala i samarbete med Teater da Capo. Sedan följde en turne i Uppland på skolor och bibliotek. Efter det började han arbeta som nycirkusartist i bland annat Cirkus Cirkör med ett antal turneer runt om i världen, startade en egen nycirkusgrupp med namnet Idiot Savant, turnerade i folkparkerna med clowntrion Lina, Pucko och Pascal Toto och har arbetat med Clowner Utan Gränser i Afrika. Sedan 2006 är han även deltidsanställd på Astrid Lindgrens barnsjukhus som sjukhusclown. Nu, 13 år senare, 2009, har Jan Unestam bestämt sig för att göra sin andra barnclownföreställning med Clownen Toto.

Nalles födelsedag handlar om Clownen Toto och hans bästa vän leksaksbjörnen Nalles födelsedag.
I äkta clownanda händer en massa tokigheter innan själva födelsedagskalaset. Clownen Toto hittar inte ut ifrån skärmen som han ska göra entre ifrån! Hans rock vill inte hänga kvar på kroken! Hans händer försvinner och tittar fram ur hans rockärmar utan hans kontroll! Pallen som han försöker sitta på sjunker alltid ihop men när ett barn sitter på den går det bra! Och vad betyder repstumpen som envisas med att komma fram ur rockärmen? Och vad betyder knuten som sitter i änden på repet? Men värst av allt: Vart har hans vän Nalle tagit vägen!
Med hjälp av barnen hittar Clownen Toto alltid lösningar på problemen. Föreställningen avslutas med att alla i publiken, både barn och vuxna, tillsammans med Toto firar nallebjörnen Nalles födelsedag med gemensam sång, en melodica som spelar med hjälp av luften från en ballong och slutligen får Nalle en massa presenter.

Regissören Manne af Klintberg och Jan Unestam har fokuserat på ett äkta samspel mellan barnen och den vuxne clownen där barnen hjälper clownen Toto att lösa sina problem. Utan barnen är Clownen Toto bara en rolig och tokig clown där allt går fel. Tillsammans med barnen lyckas han dock göra stordåd: trolla fram Nalle, spela och sjunga födelsedagssången och han lyckas till och med cykla på bara ett hjul. Slutet gott, allting gott tack vara barnen. Under 45 minuter får barnen känna att de är de verkliga hjältarna. De kan och vet allt. I varje fall tror Clownen Toto det.

Clownen Toto - Jan Unestam
Regihjälp -Manne af Klintberg
Tekniska förutsättningar- Inga. Har ni några frågor, ring.
^