COLD MOUNTAIN BAND
Cold Mountain Band spelar varierad akustisk musik med sättningen 5-strängad banjo, fiol, gitarr, mandolin och kontrabas.
Tight stämsång varvad med virtuosa instumentala solon är en viktig del av bandets framtoning.
Sättningen och soundet är typisk för bluegrassmusik, men materialet hämtas från de mest varierande källor vilket gör bandet mycket mångsidigt och underhållande. På gammaldags vis spelar bandet kring en enda mikrofon vilket förbättrar mixning och dynamik, men även bidrar till att bandet är roligt att titta på.

Bandets allra första spelning var på biopremiären av filmen "Åter till Cold Mountain" på biografen Astoria i Stockholm. Då var bandet så nytt att man inte ens hade funderat på något namn.
Med viss rätt tog man namnet COLD MOUNTAIN BAND.

Sedan dess har bandet varit flitigt i farten och spelat på fester, pubar, dagcentraler, bygdegårdar, företag, köpcentra och bluegrassfestivaler. Cold Mountain Band är även ett av mycket få band som spelar live till squaredans och linedans. Speciellt nämnvärda är ett antal spelningar för Saltsjö Square Dancers, där squaredansare för första gången fått uppleva hur mycket roligare det är att dansa till levande musik.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.