Cosmic Command

Id: 16604

Cosmic Command
50 years later - the music never dies!
An electric psychedelic concert dedicated to the memory of JIMI HENDRIX!

Den progressiva instrumentaltrion Cosmic Command hyllar världens mest legendariske gitarrist och artist - Jimi Hendrix. 50-år har gått sedan han gick bort, men hans musik lever vidare.

Den rutinerade trion består av den tidigare internationellt uppmärksammade och Grammisnominerade instrumentalartisten tillika rockgitarristen Steven Kautzky Andersson samt jazz- och bluesmusikanterna Pontus Andersson på trummor och Christofer Schultz på bas. Tillsammans med den själfulle blues och rocksångaren Stefan Ahr tolkar de delar av Jimi Hendrix låtskatt på ett energifyllt och personligt sätt som blandar instrumentalt med vokalt.

”Jimi Hendrix tolkas världen över av de mest fantastiska gitarristerna. Vi vill göra det på ett annorlunda och samtidigt respektfullt sätt. Publiken ska förhoppningsvis känna att hans själ finns där som en röd tråd genom repertoaren som balanseras av både instrumentala och vokala inslag.”, säger Steven Kautzky Andersson och fortsätter:

”I min ungdom drömde jag ibland att Jimi Hendrix kom in i rummet och knackade mig på axeln medan jag sov. Han berättade hur jag skulle ta mig an olika sätt att spela gitarr. När jag sedan vaknade var det precis som om han hade stått där. Dock tog det dryga 25-år innan jag själv skulle stå där och att tolka delar av hans fantastiska låtskatt.”

Cosmic Command
The Jimi Hendrix Tribute Instrumental
^