Cotton Club

Id: 2986

Cotton Club
Cotton Clubs unika blandning av soul, disco och jazz, framförd med en krydda av Las Vegas, Frank Sinatra och glamour har gjort bandet till en av Sveriges mest anlitade underhållningsorkestrar. Det elva man starka, smokingklädda bandet, anförda av sångaren och kapellmästaren Richard Häger, har 70-talsdisco som specialitet men behärskar även cocktailjazz, easy listening och soul. Bandet har galor och företagsfester som specialitet, bl.a. Guldknappen, Guldbaggen, Guldägget och en rad stora events i Globen, Blå Hallen, Grand Hotell, och i flera mässhallar.

Cotton Club bildades 1984 och debuterade på restaurang Strömsborg i Stockholm. Bandet fortsatte med otaliga turnéer och framträdanden i hela Sverige, Norge och Finland under flera år. På senare år har bandet spelat även i Tyskland, Grekland, Frankrike och nyligen i Singapore. De har medverkat på turistmässan i Göteborg, Volvo occean race, VM i Friidrott mm. Cotton Club lämpar sig förutom de stora evenemangen också i intima sammanhang, nyligen spelade dom tex. på en 40-årsfest i en lägenhet! Bland bandets många TV-framträdanden vill vi bland annat nämna; husbandsjobbet i SVT:s Tomas Tengby i tre säsonger och pausorkester i Melodifestivalen 04.

Cotton Club har en rad återkommande gästartister som de arbetar med såsom Kayo, Gladys del Pilar, Blossom Tainton, Charlotte Perrelli, Pernilla Wahlgren, Lena PH och Orup, men har kompat allt ifrån Svante Thuresson till Mick Ronson. Ett nytt tillskott till bandets repertoar är en show för sittande publik. Temat är Las Vegas med musik av Sinatra, Sammy Davies, Elvis, Baccarach och James Bond-teman. Denna show innefattar dansare och framfördes bla på invigningen av det nya casinot i Malmö.
De senaste två åren har vi sett Cotton Club i kritikerrosade julshowen "The Christmas Show" på Eriksbergshallen i Göteborg då de satt upp shower med Orup-Papa de (05) och med Afro-dite (06) Att engagera Cotton Club är en stor trygghetsfaktor som flera referenser kan intyga. Den långa rutinen gör att de alltid levererar en förstklassig föreställning.
^