COUNTRY KICKERS

Id: 8937

COUNTRY KICKERS
Jag är linedansinstruktör på klubben Lucky Line i. Har också en uppvisningsgrupp som heter Country Kickers och vi kuskar runt och lär ut linedance på alla sorters fester. Möhippor, svensexor, bröllop, kick-off:er, temakvällar (typ westerntema då så klart), födelsedagsfester etc etc. Oftast är det utlärning vi kör men även uppvisning som är kort dansslinga cirka 10 min för att sedan lära gästerna.
Jag har dansat linedance i cirka 10 år. Varit instruktör i 7. SCWDA (Swedish Country & Western Dance Association) har utbildningar som flera av oss instruktörer gått och fortbildar oss inom. Det finns naturligtvis instruktörer aktiva idag som inte genomgått utbildning men är duktiga ändå. Vi på Lucky Line har alla utbildat oss. Sen lägger vi på det glada humöret, humorn, dansglädjen, det fantastiska i att möta människor, feedback:en som är så viktig och det absolut ultimata; att få dansa tillsammans med så många och se hur lyckliga alla blir.
Jag håller idag Nybörjarkurser (termin 1) och Forts II (termin 3). Har även haft andra nivåer men vi är ju fler instruktörer så vi delar på uppdragen.

Country Kickers har varit en uppvisningsgrupp (den första i Stockholm) i ca 10 år. Från början leddes den av två personer från SCMC (Sthlms Country Music Club) men upplöstes och drivs vidare med samma namn av mig. Just nu byter vi deltagare, så några har slutat och några kommit in nya.
Jag har några bilder, inte så många. Vi har haft en hemsida men den är under omarbetning. Vi har inte haft något direkt behov av egen hemsida förrän på senare tid då vi alltid har uppdrag ändå. Många eventbolag känner till oss och vi har etablerat fler stadiga kontakter.
Linedance idag är så omtyckt och vi går själva på egna kurser så det har blivit mindre tid för uppvisningsjobb.
^