Country Rox

Id: 10540

Med över 140 års samlad erfarenhet från branschen har fem professionella, kvinnliga musikanter nu slagit sig ihop och bildat kvinnobandet Country Rox, en grupp som spelar countryrock med kvinnliga förtecken.

Bakom solomicken hittar vi Monica Silverstrand, en rutinerad sångerska som många av oss säkert känner igen från TV och teaterscener runt om i landet. Hon har medverkat i Melodifestivalen tre gånger, agerat i åtta musikaler som t ex Fame och Kristina från Duvemåla, spelat och sjungit med en enorm mängd kända artister som Celine Dion, Michael Bolton, Louise Hoffsten, Lasse Berghagen och hundratals andra.

Kapellmästare är Carina E. Nilsson som vi oftast ser bakom pianot i shower med Linda Lampenius, Maria Möller eller Shirley Clamp. Under åren har Carina gjort över 4.000 gig över hela världen.

Basen trakteras av Titti Sjöblom nej, det är inte Alice Babs dotter! Denna Titti är Sveriges mest eftertraktade kvinnliga basist, och den som stadigt levererar själva grunden till svänget i Country Rox.

Självklart är Lena Neogard Thomander också en viktig pusselbit i nämnda sväng. Vi har sett henne i På Spåret de senaste åren, där hon spelat trummor och percussion med sällan skådad frenesi.

Elgitarrerna (för de är flera) ges liv av Barbro Lindkvist, Sveriges utan jämförelse mest anlitade kvinnliga gitarrist. Vi såg henne bl a i Melodifestivalen med Mikael Rickfors 2009.
Det är alltså inga duvungar vi har att göra med i Country Rox. Här finns kompetens, självförtroende, rutin och spelglädje av sällan skådat slag.

De många egna låtarna blandas upp med några mer kända covers, alla med en gemensam nämnare kvalitet. Country Rox har i Brian Hobbs funnit en amerikansk låtskrivare som levererar texter med attityd och innehåll som passar perfekt för vuxna kvinnor med skinn på näsan. Oavsett om man står på scenen eller i publiken.

Sedan starten 2009 har många delar av landet haft flera chanser att uppleva Country Rox live, från Umeå i norr, till Värmland och Stockholm där bandet var headlines på Torsby Countryfestival resp Lida Countryfestival. Även i sommar står många stora festivaler på spelschemat.
Missa inte denna östrogenchock med spark-i-baken-country framförd av riktiga kvinnor i en annars extremt mansdominerad bransch!
^