Dag Vag

Id: 988

Dag Vag
Dag Vag presenterar stolt sin nye gitarrist - Teka Pukk!
Nu när bandet är fulltaligt igen kommer de att göra några spelningar under senvåren. Andra planer smids, i vanlig ordning. Några ser dagens ljus, andra inte...

Det var en kulen septemberdag 1977 och i en källare i Gamla Stan stod ett band vid namn Hotn´tots och spelade av hjärtans lust. Men när det började gå mot jul hade entusiasmen runnit ut i strömmen och istället startades Dag Vag & Svagsinta.
Det var Dag Vag, Stig Vig, Thore Thinner, Horst Fodertorn samt Carl Nypon som alla kände sig hemma med varann. Raskt spelades två låtar in, "Dimma" och "När vården slår till". Detta pressades på gul vinyl och erbjöds allmänheten. Skivan spelades mycket i radio, pressen skrev och multinationella skivbolag slogs om ynnesten att få spela in denna sensationella grupp med den 13-årige sångaren och låtskrivaren Dag Vag som förgrundsfigur.

Dag Vag kallar själva sin musik för "transkontinental rockreggae" och den etiketten stämmer rätt bra. Texterna är ofta enkla historier i den gamla 60-tals traditionen, men rymmer även politiska och filosofiska betraktelser. Men, är det nåt gruppen skyr så är det de stora slagorden och små pekpinnarna.

Bandet 2008:
Teka Pukk, gitarr
Tage Z Dirty, trummor
Beno Zeno, gitarr
Stig Vig, sång, bas (vi saknar dig hårt)
^