Daniel Norgren

Id: 15045

Daniel Norgren
Bluesen forsar tungt i Daniel Norgren. Den strömmar från hans hjärta, ut i samtliga kroppsdelar, genom ett instrument och vidare ut i världen. Denna unika helkroppsblues bevisade han i karriärens början genom att spela elgitarr, baskagge, virveltrumma, bjällror, munspel, blåshorn och sjunga. Samtidigt.

Nu för tiden nöjer han sig oftast med att spela ett piano eller en elgitarr i taget men musiken som strömmar ur honom är fortfarande samma skitiga blues. Även om den kryddats med mer gospel, mer country och gammal god rock n’ roll.

Daniel Norgrens musik kommer alltid att röra sig på en skala mellan det skitiga och det vackra. Men sedan skramlande debuten Kerosene Dream har Daniel Norgrens rört sig mot en mer eterisk musik. Mätaren har helt enkelt flyttats något hack mot det vackra. Men den råa nerven finns kvar, exempelvis är båda hans album under fjolåret – Alabursy och The Green Stone – inspelade i hemmet med en portabel 4-kanalare.

Och även om scenerna blivit större under resans gång kan Daniel Norgren fortfarande göra det där som alla musiker drömmer om, sjunga för alla men ändå bara just för dig. Detta är Daniels enda festivalspelning i sommar så passa på!
^