Dankos Swinging Pack

Id: 13840

Dankos Swinging Pack
Dankos Swinging Pack är en grupp bestående utav mycket rutinerade jazzmusiker, många utav de musiklärare, och spelar mainstreet swingmusik.Vi har spelat många år ihop! Repertoaren består mest av låtar från American Songbook. Medlemmarna i gruppen har spelat på alla kända ställen i Stockholm, så som Teater Ledermann, Klubb Chicago, Glen Miller café, Stora ljusshowen i Haga, och alla andra kända ställen. I många år har vi även spelat sommarjazz på restaurangen Lilla Hasselbacken på Djurgården. Alla av oss har spelat på Engelen tidigare.

Just nu håller vi på med ett projekt som kallas för The Memory of Luis Armstrong and Elsie Fitzgerald. Vi såg att många jazzband spelar på Engelen och jag tror att vårt koncept skulle passa väl där. Vi har en trogen publik som besöker våra spelningar och som gillar den musik som vi spelar.

Bandet består av mycket rutinerade musiker. Anders Ellman på trumpet, Mårten Kårkman på bas, Tommy Crona på piano, Inge Björk på trummor, Tomas Danko på gitarr, Dan Gillberg på tenorsaxofon. Vi har hittat en sångare som sjunger Luis Armstrongs låtar perfekt . Han är en gammal medlem till den kända gruppen Harmony. Vi har även sångerskan Anna Thiam som har en gedigen musikalisk utbildning och sjunger med många kända storband och jazzgrupper i Stockholm.
^