Dannys

Id: 6907

Dannys
Dannys - Ett av Sveriges populäraste dansband

Dannys har sedan starten 1971 legat på topp och tillhör idag ett av dom främsta dansbanden i Sverige. Med en bredd repetoar, enorm spelglädje och publikkontakt kan det inte gå fel. Som bevis på detta har man under en längre tid haft den mest önskade låten i Norsk radio nämligen den egna hiten "Det finns en ängel".

Senaste singelspåret "När jag ser en stjärna falla" skriven av Ulf Gustafsson har redan blivit en hit både live och i radio.

Idag är publiken väldigt krävande och det gäller att från ställe till ställe kunna läsa av från publiken vad dom vill ha. Det får inte ske några stora förändingar utan publiken ska hela tiden veta att det här är Dannys. Därav den breda repertoaren med alltifrån gamla hitlåtar såsom "Fågeldansen" och "Spelmansdrömmar" till nytt eget material. Lägg till några av våra mest oförglömliga hits från 60-talet och du har en blanding för alla åldrar.

1994 vann DANNYS tävlingen Höstens Melodier och fick åka till USA för att tävla om det stora priset "The Distant Accord Award". Efter klar seger kan Dannys stolta åka hem som vinnare.

DANNYS har sålt över 260 000 LP/CD Skivor, avverkat sex orkesterbussar.

Dannys har genom åren skapat en egen profil genom Ulf Gustafssons orginallåtar, valet av låtar samt kombinationen av saxofon och dragspelsmusik.

Idag består Dannys av:

Ola Norden - Rutinerad sångare som varit medlem i Dannys tidigare under 80-talet. Ola kom till Dannys i setptember 1999 då från nerlaggda Mats Elmes. Ola är bandets huvudsångare och kompgitarrist. Olas starka och varma röst har bidragit stort till Dannys speciella sound.

Mats Gustafsson - Ett musikaliskt fynd från Bjuv, spelat tidigare i Bob Stevens. Mats kom med i gänget i början av 2008 och spelar klaviatur, dragspel och körar.

Andreas Olsson - Ung kille i toppform från Perstorp. Andreas pappa Berth Bengtsson var med och startade Dannys tillsammans med Ulf Gustafsson. Andreas spelar gitarr och körar.

Christer Mårtensson - Trummis i bandet. Christer har en lång bakgrund som dansbandstrummis. Provspelade på Helsingborgsfestivalen 2003 och därefter blev han medlem i gänget. Bostad är Trelleborg.
^