Darin

Id: 7910

Darin
De flesta känner till succéhistorien om killen från Vällingby som endast 17 år gammal kom tvåa i Idol och blev Sveriges största tonårsidol på 2000-talet! Hans första album sålde guld och singeln Money for Nothing gick direkt in på förstaplatsen på både radio- och singellistan!

Några år har nu gått och Darin har trots sina fortfarande unga år hunnit med att leverera flera guld- och platinasäljande album, håvat hem en Grammis, en Rockbjörn för bästa artist och varit ute på ett flertal turnéer fler utmärkelser, framgångar och erfarenheter än vad många artister gör under en hel karriär! Under två år var det i Sverige relativt tyst om Darin annat var det utomlands - han har gjort succé över hela världen och jobbat i länder som Frankrike, Tyskland, Schweiz, Österrike där han turnerat och medverkat i stora tv-program.

Tonårsidolen har blivit vuxen, något som märks i såväl framtoning som på scenen och i hans musik. Han jobbar hårt och är delaktig i skrivandet av text och musik och hans sound och röst speglar den nya mognaden och en självsäkerhet som känns uppdaterad och positivt kaxig utan att någonsin tumma på den stora ödmjukhet som talangen från Vällingby trots alla framgångar aldrig tappar. Darin själv har en väldigt klar bild av hur han vill att hans sound ska låta:
- Jag älskar hits! Det är inte viktigt för mig att det ska låta annorlunda bara för sakens skull, men det är viktigt för mig att det känns fräscht och nytt men samtidigt hittigt.

Darin har även börjat skriva för andra artister och flera projekt finns i pipelinen, även om fokus fortfarande ligger på den egna karriären.

Under år 2005 var Darin den mest omskrivna personen i Sverige. Rubriker om hans hysteriska fans, Beatleshysteri och Sveriges Michael Jackson syntes regelbundet. Han blev så populär att folk började döpa sina nyfödda till Darin - namnet ökade med 120 procent och blev det snabbast växande namnet i Sverige.

Han har jobbat med några av världens största och mest framgångsrika producenter och låtskrivare; Max Martin RedOne, Jörgen Elofsson och Murlyn namn som har jobbat med artister som Michael Jackson, Britney Spears, Jennifer Lopez, Shakira, Celine Dion och många fler.

Darin är utan tvekan tillbaka i det svenska rampljuset och har tagit steget från flickidol till fullfjädrad artist av världsklass!
^