Date
Date bildades 1993 och består av Jan Lindberg (bas och sång), Peter Svensson (gitarr och sång), Emil Esborn (trummor och sång) och Björn Headlam (klaviatur och sång)

Dates musikstil är en mix av bandmedlemmarnas musikaliska influenser, som pop, rock och ballader. Med senaste skivan, Sjunde himlen, fick bandet strålande recensioner, 4 plus i Aftonbladet och hela 5 stjärnor i Sundsvallstidningen. Med låten Brinner för dig, som ligger på det senaste albumet, fick bandet Guldklaven som årets låt och den blev även årets låt på Kalaslistan på P3 2003.

Date har tidigare fått Guldklaven som årets nykomling och Jan fick gulklaven för årets basist 2006. Date har även varit Grammis nominerade för bästa dansbandsalbum (2001).
Bandet har medverkat i Sikta mot stjärnorna (1997), där de tog sig till final. De har även varit med i TV-program och Radioprogram som Fame Factory, Bingolotto, Go kväll, I afton dans och Kalaslistan m.m
Date har deltagit tre gånger i Melodifestivalen med låtarna Om du förlåter mig (2001), I det innersta rummet (2002) och nu senast med Hörde änglarna viska ditt namn (2005).

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.