Denise Lopez

Id: 926

Denise Lopez
Denise Lopez har en lång erfarenhet av branschen, både som artist, Dj, låtskrivare och musikproducent och därmed har hennes tekniska färdigheter utvecklats till en avsevärt konkurrenskraftig nivå.

Denise har som soloartist gett ut fem egna album som har sålt i mer än 500 000 exemplar. Hon har arbetat med framstående producenter såsom Pras Michel (Fugees), Max Martin, Anders Bagge och Andreas Carlsson m.fl. Hon var som enda svenska artist förband till Michael Jackson på ett fullsatt Ullevi och har sålt ut Tokyo Dome i Japan två gånger i rad med 100 000 i publiken.

Föreningen Stockholmskulturs utnämningskommitté tilldelade Denise Lopez sin finaste utmärkelse, en medalj i förgyllt silver och ett diplom under en ceremoni av Grevinnan Marianne Bernadotte den 12 mars 2016.

Hon är sångerska, låtskrivare, deejay och producent i duon Catfight som hon bildade hösten 2014. Duons framfart har varit anmärkningsvärd både på hemmaplan och internationellt och hösten 2015 stod de på scen under Rockbjörnen och avslutade med en egen spelning inför 15 000 i publiken. Med sin lansering av EP:n ”Revolution” och musikvideorna ”Earthbound” & ”Your world is mine” öppnade Catfight upp dörrarna för den kvinnliga House revolutionen våren 2015.

Låten ”Female Revolution” som Denise har skrivit och sjunger på, har haft över 200 000 streams på bara några veckor och klättrar på listor världen över.
^