Desmond Foster & Papa Dee

Id: 1436

Desmond Foster & Papa Dee
Man kan nästan tro att ahn jagas av FBI. Papa Dee pendlar ständigt mellan Stockholm, London och New York. Från att i ena stunden syssla med klassiska reaggae till att plötsligt lira soca och soulig pop. Och inte heter han Papa Dee heller. Det hela är skumt, mycket swkumt. Numera hittar man honom någonstanns mellan The Wailers och en snällare variant av The Specials. I morgon kanske någon helt annanstans.

Mycket vatten har flutit under broarna sen första singeln Funky Ragga Muffin (1987) men reaggeinfluenserna har alltid löpt som en röd tråd i Papa Dees musik. Förmågan att ständigt finna nya vägar och blanda genrer är en av hans starkaste sidor. Alltifrån banbrytande raggahiphop till pophits som Aint no substitute , First cut is the deepest och Island rock vidare till dub- och jazzexperiment till renodlad reggae och dancehall.

Nu är det 2004 och Papa Dee är tillbaka med ett mer raffinerat och kompromisslöst sound. Avskalat tungt men fortfarande med den omisskännliga fingertoppskänslan för fängslande hookar. Under alla års turnerande och flackande har Papa Dee odlat ett brett och brokigt kontaktnät som ligger till grund för den nya plattan Live it up

Närmast kommer Papa Dee att turnera och dyker säkert upp på någon festival nära dig med Killers och Rock Steady Revue. Tills dess njut av skivan och Live it up!
^