Devilicious

Id: 15380

Devilicious
Devilicious är ett hårdrocksband från Göteborg som blandar tung rock med stonerinfluenser och en stor portion attityd.

Bandet bildades 2005 och har under åren
hunnit med ett par hundra spelningar samt två EP’s och två fullängdsskivor. EP:n, Samsara, utsågs till månadens skiva av Close-Up Magazine och var bandets stora genombrott. I bagaget har Devilicious även fullängdarna “Th! Esoteric Playground”, uppföljaren till den kritikerrosade debuten “The Asylum! Gospels” som togs emot med varm hand av bade kritiker såväl som fans.

Soundet är rockigt med en fartfylld energi som för tankarna till band som Monster Magnet, Queens of the Stoneage och Mustasch.

Fullängdarna är inspelade i anrika Grand Recordings Studio i Göteborg av Svein Jensen och är mastrerade av Göran Finnberg (In Flames, Hammerfall, Arch Enemy).
De är släppta på Gain/Sony Music (Europe, Mustasch, Hardcore Superstar) men även utomlands via Eat Music (Mustasch, The Quill) och Devilicious har därigenom även gjort två omfattande Europaturnéer. Musiken har mottagits med strålande recensioner over hela världen och med stora framgångar som liveband både i Sverige och utomlands är Devilicious en liveakt att räkna med.

Devilicious firar nu tio år som band genom att släppa en EP inspelad i Crehate Studios (Deathbreed, Engel, Despite) och gör en jubileumsturné genom Sverige.
Under åren har Devilicious delat scen med bland andra Alice Cooper, Hardcore Superstar, Molly Hatchet, Michael Monroe, Doro, Anvil, Engel, H.E.A.T, LA Guns och Testament och liveshowen karaktäriseras av ett enormt driv och ett stenhårt sound där ingen lämnas oberörd.
^