DuoLika

Id: 14047

DuoLika
Tillsammans har duon Katrina Hedén på sång och Lisa Grotherus på klarinett och hittat en finstämd tolkning av våra mest omtyckta musikstycken genom tiderna från H Purcell till våra folklåtar.
Då de vågar sig på musiken med två melodiinstrument blir tolkningen naken och vacker som passar till och kan bidra till våra mer meditativa stunder på dygnet.Katrina och Lisa träffades på musikhögskolan i Stockholm 2011. Båda har många års musicerande bakom sig i olika sammanhang och genrer.

Katrina Hedén är en lyrisk- dramatisk sopran ursprungligen från Piteå, utbildad på Musikhögskolan i Göteborg och vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Katrina har medverkat som solist och i ensembler i olika kyrko- och romanskonserter och är även engagerad i andra genrer såsom pop, folkmusik och jazz.

Lisa Grotherus kommer ursprungligen från Uppsala och spelar klarinett/ basklarinett och saxofon. Hon har studerat vid Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Lisa är en musiker med bredd som trivs i de flesta genres. Idag spelar hon i flera band inom jazz- och improvisationsgenren.
^