Edda Magnason

Id: 13972

Edda Magnason
Artisten Edda Magnason är dock ingen debutant när det kommer till musik. Hon har spelat och skrivit musik sedan barnsben och 2010 släpptes hennes första album, den självbetitlade debuten "Edda Magnason". Albumet utnämndes till ett av årets bästa av Ingrid Strömdahl på Svenska Dagbladet. Uppföljaren "Goods" kom 2011 och hyllades även den av en enig kritikerkår.

Parallellt med filminspelningen av "Monica Z" som skedde under andra halvan av 2012 började Edda jobba på materialet till sitt kommande album. Det arbetet fortsatte in i 2013 och under hösten har hon dessutom varit solist i Skånes Dansteaters uppsättning av Ben Wright's "The Feeling Of Going" på Malmö Opera. Föreställningen bygger på Jnsis album "GO".

Så nog kan man ana att den resa som Edda Magnason gjort det senaste året har format och banat väg för det album som nu är på gång.

- "Självklart är det här albumet extremt färgat av allt som har hänt de senaste åren, men kanske inte på det mest uppenbara viset, det har växt fram som ett bakom-kulisserna-soundtrack till all jazz och Jnsi-musik jag omgett mig med. Efter filminspelningen åkte jag till Toronto för att koncentrera mig på låtar igen och hälsade på vänner som gör soul och R´n´B musik. Dom ingredienserna finns också med nånstans i den här perioden. Stilmässigt är det för mig en naturlig fortsättning på mina två andra skivor"

Edda Magnason jobbar just nu på sitt starkaste verk hittills och i vår tar hon med de nya låtarna, blandat med gammalt material, på en turné i Sveriges tre största städer. Landet ligger öppet för vad som är på väg att bli en av Sveriges mest aktuella och uppmärksammade stjärnor.

Edda fick 2013 huvudrollen i filmen om Monica Zetterlund Monica Z där hon också sjunger live.
Copyright United Stage
^