EGENTRAMPAT VIN & ITALIENSKA SCHLAGERS

Id: 10123

EGENTRAMPAT VIN & ITALIENSKA SCHLAGERS
EGENTRAMPAT en musikalisk vinupplevelse utöver det vanliga

Vinprovning från enkelt bondvin till det bästa. Ni får prova allt från ett enkelt italienskt bondvin till ett av världens bästa viner Ornellaia

Vintillverkning druvor från Toscana, trampning på Tyresö. Vi visar bilder och berättar allt om våra erfarenheter från de första fyra åren som enkelhetens vinproducenter.

Merenda det toscanska mellanmålet. Till vinet serveras förstås allsköns toscanska specialiteter. Pecorino och parmesanostar, lufttorkade skinkor, kryddiga korvar, grönsaker, oliver och bröd. Vill man ha något mer mättande så ordnar vi förstås även det.

Musik samma som vår turné i Toscana i somras. Du kommer dessutom att underhållas av vår eminenta salongsorkester, Zasox World Orchestra, som framför smäktande italienska schlager-ballader, (från 30-talet och fram) Edith Piaf och lite till.

För fyra år sedan bestämde vi oss för att prova att ta hem druvor från Toscana. Alla italienare bara skrattade och sade att det är omöjligt druvan måste krossas direkt, annars börjar den självjäsa under transporten.
Första året misslyckades vi totalt. Men det berodde inte på att det började självjäsa. Det berodde på att vinet oxiderade under framställningsprocessen och att vår transportör glömde bort det på ett antal mellanstationer ute i Europa.

Det andra året bestämde vi oss för att själva åka ner och plocka druvorna och köra hem dem direkt med egen bil. Totalt blev det då ca 200 kg druvor Cabernet Sauvignon. Det vinet blev i linje med dom viner vi har som förebild super toscanarna

Efter detta har vi fått blodad tand. Vi har läst allt som skrivits på svenska, laddat ner fritt material och frågat våra kontakter nere i Toscana om alla delar i processen. Vi har också lärt oss vilka lab-tester som måste göras för att styra upp processen. Dessa tester gör vi nere i Italien.

Förra året, 2007, var vi fyra kamrater som åkte ner och plockade lite drygt ett ton druvor med vår process blir det ca 750 flaskor.

I somras genomförde vi en musikalisk turne i Toscana. Vi spelade på barer och små restauranger. Vid några tillfällen i samband med med vinprovning. Då föddes idén självklart kan vi även genomföra musikaliska vinprovningar hemma i Sverige.
^