ELIN LYTH

Id: 11432

ELIN LYTH
Elin har folkmusiken i blodet bland annat genom sin mormor i Medelpad som alltid spelat och sjungit med henne. Elin bär spelmanstraditionen vidare i nytolkning genom sin sång och egna kompositioner. Hon har också en gedigen musikutbildning med tonvikt på sång och berättande, bland annat från Nordiska Visskolan i Kungälv och Folkmusikinstitutet i Tobo.
Elin har spelat in två demoskivor tidigare och medverkar också på skivor tillsammans med andra musiker, bland annat Världen längtar frihet, Folkmusik i Medelpad, Vykort från världen och nu senast Going back home, en skiva som kommer ut i USA där hon har med en egen folkmusiktrall. Hon har varit med i radio och TV och sjungit på många visfestivaler runt om i landet. Hon har även jobbat som sångerska inom Kultur i vården i Stockholm och Uppsala.
Elin sjunger med glädje i alla slags sammanhang och gör allt från a´capellaprogram med folkmusik som passar bra i de flesta sammanhang till visprogram med sång och gitarr.
Program:
Visor till sjöss, tillsammans med gitarristen och sångerskan Nanna Walderhaug, ett program om att vara till sjöss och att längta hem som baserar sig på sjömannen Oskar Johan Lyths brev hem till gården på Gotland runt förra sekelskiftet. Oskar Johan är Elins farfars far.
Där sjöng en fågel, gamla och nya visor tillsammans med gitarristen Hjalmar Leissner.
A´capellaprogram med folkmusik, passar bra för kortare framträdanden, tex. på möten.
Elin har också vana av att sjunga på bröllop, begravningar och barndop och har stor repertoar.
^