Elisabeth Kontomanou

Id: 8697

Elisabeth Kontomanou
Elisabeth Kontomanou, är en flerfaldigt belönad internationell jazzsångerska som sjungit med storheter som John Scofield, Leon Parker, Michel Legrand, Mike Stern och Toots Thielemans för att nämna några släpper nu sin första release i Sverige, BACK TO MY GROOVE.

Releasekonserten äger rum på Fasching den 16 januari 2010 kl. 20.00 och är Elisabeths första officiella konsert med eget band här i sitt nya hemland. Hon har tidigare medverkat som gästartist på några konserter i Sverige och ryktet om hennes fantastiska röst har cirkulerat sedan dess i den svenska jazzbranschen. Nu är det dags för den svenska jazzpubliken att få upptäcka hennes magiska stämma och musik.

Elisabeth har sina rötter i Grekland och Afrika, men har efter 10 år i New York en stor kärlek och känsla för den amerikanska jazztraditionen, vars sångstil hon har anammat.

Hon blev belönad med ’Best Vocalist of 2006" (Les Victoire du Jazz) i Frankrike och är där en av de stora jazzsångerskorna.

Elisabeth Kontomanou har även nominerats till en Django d’Or Award 1999 och hon fick en Grammy 2006.

"She is as soulful as Sarah Vaughan, as smooth and mellow as Dianne Reeves and comes equipped with a fighting spirit as passionate as Nina Simone’s. She is fire and ice, earth and water, innocent and sage.-Christopher Loudon"(JazzTimes magazine).
^