Eric Löwenthal

Id: 9646

Eric Löwenthal
Stand Up Comedy är en suverän underhållningsform. Här-och-nu-karaktären gör att showen alltid är dagsaktuell och dessutom är de materiella kraven minimala: en bra mikrofon, lite ljus och ett stycke komiker är allt som behövs. Så långt kör jag klassiskt.

Däremot slipper ni elakheter mot publiken. Jag är visserligen kvick och rapp om det behövs, men det finns mycket mer raffinerade sätt att vara vass komiker på än att förlöjliga sin publik. Jag är heller inget vidare på under-bältet-humor, så det slipper ni också.

Istället ser det ut så här: Varje föreställning är unik. Inför varje jobb anpassar jag mig till de förutsättningar som finns. Är det ett intimt sällskap eller en stor salong? Är alla i publiken arbetskamrater till vardags, eller träffas alla bara en gång om året?

Redan de faktiska omständigheterna ger ibland en stor del av showen. Inte så att jag alltid måste prata om just ER. Jag pratar gärna om mig själv (ha-ha). Men folk gillar att det är en show som inte bara rullar på, utan som faktiskt uppmärksammar den publik som är där.

Vad pratar jag annars om? Mig själv och mänskligheten (båda är i grunden rätt komiska).
Dvs allt från familj och föräldraskap till Hi-Tech och kommunikationsproblem.

Men ofta räcker vardagen mer än väl. - Det finns humor i det mesta.
Bland annat finns det något grundläggande roligt i att vi alla kämpar så förtvivlat med att försöka dölja det som är så uppenbart: att vi är människor. Med fel, brister och tillgångar. Och det oavsett om det gäller en själv, grannen eller statsministern. Och de uppblåsta fasaderna spricker, inklusive min egen, när jag t ex gör besök i reklamens värld, lagar mat med ungarna eller försöker meka med bilen...

Och vad vill ni att jag ska prata om?
Jag skriver gärna ihop material efter era önskemål. Och vet ni inte riktigt själva, eller inte har några speciella önskemål, så behöver ni inte oroa er. Jag förbereder allt, och ni kan lugnt se fram emot ett fartfyllt och roligt uppträdande.

Och det kanske viktigaste av allt: Är jag rolig?
- Självklart! Om jag inte kunde få folk att skratta, skulle jag inte jobba i den här branschen.
^