Erik Borelius & House of Sound

Id: 14484

Erik Borelius & House of Sound
Grammisvinnande gitarrvirtuosen och sångaren Erik Borelius, med tolv album i bagaget, uppträder med sitt nya band House of Sound.

Tillsammans bildar de en liten, tight och dynamisk grupp bestående av Erik Borelius på akustisk gitarr (Variax) och sång, Jonas Hedlund på elgitarr, Pär Hedtjärn på trummor och Anders Olausson på bas - tre suveräna medmusikanter som spelat med artister som Monica Zetterlund, Nils Landgren, Schaffer m.fl. På scen framför de Erik Borelius musik på ett nytt och avskalat sätt.

De bjuder både på melodier från den senaste kritikerrosade plattan och nya arrangemang av melodier från Eriks tidigare album så de har en stor repertoar att välja ur – från ösig, intensiv jazz med spanska influenser till Steely Dan-jazzigt, spagetti-western men också melodiösa, finstämda tongångar av svenska folkmusik.

En konsert med Erik Borelius & House of Sound är möjlig att kombinera med Eriks uppskattade GITARR CLINIC där den självlärde gitarristen under två timmar berättar om kreativitet, spelteknik och komposition på ett jordnära och lättbegripligt sätt som blir intressant även för en lekman… varvat med mycket gitarrspelande förstås.

Erik Borelius: gitarr och sång, Jonas Hedlund: elgitarr, Pär Hedtjärn: trummor, Anders Olausson: bas
^