EVA HILLERED´s LÅTSKRIVERI
Eva Hillered har lyckats med att få ett stort antal människor som påstått att dom inte kan skriva en sång, att just - skriva en sång. Anställda på skattemyndigheten, ett fotbollslag, psykologer och många fler. Låtskriveri är en kreativ rolig gruppverksamhet som svetsar samman ett arbetslag och skapar gemenskap. Eva inspirerar och handleder och ger feedback och förbättringstips genom hela den spännande processen. Det finns också möjlighet att spela in låten/låtarna. Ditt företag kan använda detta i marknadsföring eller internt för att stärka medarbetarnas självkänsla och motivation.Life Line/ Dala-demokraten

Eva Hillered är lite av en svensk Joni Mitchell eller Emmylou Harris. Och när hon sjunger på engelska blir det ännu mer likt. Där finns lite av samma nakna enkelhet som Joni Mitchell, lite av samma tilltal som Emmylou Harris och också lite av Joan Baez lågmälda intensitet.. Men mest är Eva Hillered nog ändå sig själv. Eva Hillerd skriver själv, men på skivan är det låtar somsamskrivits med olika singer-songwriters från olika länder. Det ger en extra krydda, en omväxling som märks även om Eva Hillerd håller ihop skivan med röst och gitarr.
När man lyssnar på Life Line känns Eva Hillered som ganska ensam i Sverige. Hon är lite udda på det allra mest positiva sätt. Och det kan naturligtvis inte finnas så många som håller Evas klass, en singer-songwriter som sjunger visor på ett sätt som känns 2000-tal.


Musikindustrin/ Life Line

Eva Hillered är en rutinerad svensk sångerska och låtskriverska som debuterade redan 1988 med albumet Inte varför utan hur, och sedan dess har hon fortsatt att skriva låtar och ge ut skivor och hennes turnerande har tagit henne runt i Europa. Hennes själfulla röst ar mest hörts på svenska, men det nya albumet Life Line [Hill Songs/CDA] är ett resultat av hennes många samarbeten med olika internationella låtskrivare och engelskspråkigt. Liksom på föregångaren Hjärtats röda mening samarbetar hon med gitarristen Göran Eriksson, som också producerat albumet, och en grupp musiker. Life Line är Eva Hillereds bästa album hittills.

Katrineholms kuriren/ Life Line
Eva Hillered bygger nätverk runt om i hela världen.
Hon gästspelade i Katrineholm tillsammans med sina låtskrivar vänner. En fantastisk, intim kväll på Villa Sandhem.


GT, GotlandsTidningar/Life Line

För det är nämligen en härlig känsla att höra Eva Hillered sjunga sina egna låtar. Hon har ett så naturligt sväng i det hon tar sig för och så verkar hon så glad och positiv till allt även om man vet att livet och musiken inte är så odelat positiv och vägen så rakt utstakad.
Tillsammans med Annika Fehling och Dana Cooper skall hon nu på turné som inte bara sträcker sig hemma i Sverige, tillsammans kommer de också att spela i både Berlin och Prag. Och tillsammans har de nu repat ihop sig och bjuder på en fin musikalisk show.

GT, GotlandsTidningar /Hjärtats röda mening

Innan det var dags för José González på scenen levererades en in-the-round med Brett Perkins (USA), Eva Hillered och Johannes Hallbom, alla tre härliga musikpersonligheter men på skilda sätt. Eva Hillered äger en koncentration och intensitet som hon klarar av att leverera på endast fyra låtar med många avbrott emellan. Engagerade texter, hjärtat på rätt ställe och en mycket fin röst.

Trots allt / Hjärtats röda mening

Sedan debuten 1988, som hon grammisnominerades för, har Eva Hillered verkat som sångerska, musikterapeut och sångpedagog. Hon har släppt en rad skivor också, med allt från pop till teatermusik. Att hon har varit med ett tag hörs i sångrösten, som är både känslig och uttrycksfull. Hennes låtar ligger nånstans i gränslandet pop och visa, ungefär som Cajsa Stina Åkerström till exempel. Det är väldigt fint och sympatiskt, och snyggt inlindat i Göran Erikssons gitarrer / produktion.

SVD /Hjärtats röda mening

"Det låter precis så, som hjärtats röda mening, när Eva Hillered sjunger om kärleken, glädjen och sorgen. Hillered är ingen nybörjare, det hörs. Hon vet att förena text och musik till en fungerande helhet och kan som sångerska leverera melodierna med en övertygande känslighet." (mars 2004)

Göteborgs-Posten/Hjärtats röda mening

"Det behöver inte vara svårare än så här. En låtskrivare sjunger om livet, ljuset och svärtan, glädjen över att ha det, att ha återerövrat det. Det mesta är bra. Hon sjunger fint, Eva Hillered, med styrkan hos en Marie Bergman och utan det vanliga vankelmodet i en del annan vispop. Kompet gör jobbet, gitarrer och hammondorgel, bas och trummor. Inte minst gitarristen och producenten Göran Eriksson förtjänar ett gott ord."

Uppsala Nya Tidning/ Hjärtats röda mening

"Om jag räknar rätt är detta Eva Hillereds femte album i eget namn. Bakom andra artister är säkert antalet oräkneligt, även om det var ett tag sedan, hon var en av landets mesta körtjejer. På egen hand gör hon som så många andra just nu en svensk variant av singer-songwriter. Med visan och popen i grunden gör hon ett antal personligt hållna låtar i balladtempo. Hon sjunger med vacker sårbar röst, låtarna har tydliga refränger och en del griper tag ordentligt." (mars 2004)

Tara/ Hjärtats röda mening

TEXTER ATT KÄNNA IGEN SIG I
"Läser i pressreleasen till skivan att Eva Dahlgren gillar sin namne Hillered. Och det är lätt att förstå, de har släktskap. Om Jack Vreeswijk är grabbig så är Eva Hillered desto kvinnligare. Hennes texter är poetiska beskrivningar av en kvinnlig verklighet ofta den inre, med färre yttre detaljer (för övrigt rätt typiskt för grabbtexter).
Det är identifikationspoesi, som jag tror dom flesta kvinnor kan känna igen sig i. Musiken är behagligt soft halvakustisk rockpop med klara amerikanska influenser, snygga gitarrer och en enda liten harmonisk orgel.

Gefle Dagblad/ Hjärtats röda mening
"Hjärtats röda mening" är en samling ovanligt stillsamma och harmoniska låtar på gott och ont.
Jag skulle personligen vilja se en Eva Hillered som vågade mer och lät sina sånger vara något mer kantstötta. Inget kan dock ta ifrån henne att den här skivan är vacker både med sitt ljus och sitt mörker."

Skaraborgs Allehanda/Hjärtats röda mening
"Eva sjunger 12 egna kompositioner med kristallklar röst till ett sparsamt komp.
Låtmaterialet är starkt och i en värld där Norah Jones kan sälja sjutton miljoner exemplar av sitt debutalbum torde det finnas många som även uppskattar det här albumet."


Eva Dahlgren om Eva Hillered i Elle

Hon gör musik som är rak och ärlig. Musik som är nära hjärtat.

Metallarbetaren / Jag vet

"Med detta tredje album tar Eva Hillered klivet in bland de riktigt personliga kvinnliga sångerskorna i Sverige. Texterna är nära och spännande, fjärran från skvalets enkla nödrim och musiken fint arrangerad av Lasse Englund. Här finns ett naket gitarrsound som griper tag."

Sydsvenska Dagbladet / Jag vet

"Så naket! Inga fjäskande refrängrundor, inga klangridåer att gömma sig i. Eva Hillered kör utan skyddsnät, bjuder ogenerat ut sin röst. Med moget artisteri berättar denna skådespelerska, sångpedagpg, skivbolagsdirektör med mera sina eget skrivna ballader. Som vi inte alltid förstår men är hälsosamt fria från vanlig hjärtesmärta. Trånande, posetiskt och mycket musikaliskt....Har något liknande egentligen gjorts sedan Lisa Nilssons "hörnhimmel"? Å andra sidan skulle Eva Hillered aldrig låta sig jämföras med någon som inte skriver sina egna texter. Men fräckheten har de två tjejerna gemensamt."


Skaraborgs Läns Tidning / Jag vet

"En blandning av Joni Mitchell och Eva Dahlgren eftersom allt ska varudeklareras. Dessutom är jämförelsen helt hel, det låter som en kvinna som har så mycket att berätta att hon måste sjunga. Och gör det bra; personligt, lätt egensinningt och mycket musikaliskt."

Bohusläningen / Jag vet

"Eva Hillered har vi stött på tidigare vid ett par tillfällen. Nu är hon framme vid sin tredje och bästa platta hittills - Jag vet.
Hillered är begåvad på många sätt, vilket hon visar med all önskvärd tydlighet här. Hon skriver så gott som allt material själv, det är bara en av albumets elva låtar som hon inte satt musiken till, och hon varierar sig bra /.../ Eva har en personlig och känslig röst. Ibland hettar den till men den kan också naket visa fram texterna /.../ Eva Hillered tar med Jag vet ett kliv framåt. Hoppas att den breda skivpubliken upptäcker henne nu. Det är hon värd."

Arbetaren / Jag vet

"I floden av MTV-brudar vars främsta förmåga verkar ligga i att visa behagen känns det oerhört befriande med Eva Hillered som visar framfötterna istället. Detta hennes tredje album är utgivet på bolaget DIVA som bildades av av tjejer för att få ut mer tjejmusik på en något mansdominerad marknad. Jag vet är rakt igenom bra. Eva har skrivit själv både text och musik...... Det är lätt att vid en första lyssning tro att Marie Bergman haft ett finger med i spelet, men det är bara till hälften sant. Lasse Englund har nämligen producerat men tack vare att Eva är så stark i sig och sin uttrycksförmåga blir detta efter ett tag en mycket personlig skiva som platsar i varje kvinnas (och mans) skivhylla."


LEVANDE SVENSK POP MED MENING
"Hennes debut producerades av Nordens två främsta kvinnliga rockartister, Eva Dahlgren och Anne-Grete Preuss, och sedan kom en platta till. Det var två lysande egna popplattor som inte gillades av det manliga poprecensentkopplet, där Expressen var rent kvinnoförnedrande om första plattan. Men nu är Eva Hillered tillbaks och det är fortfarande eget och bra. Hennes röst är speciell och de på pappret något platta texterna lyfter när hon sjunger dem.. Det är levande svensk pop med mening. Jag gillar det."
(Christer B. Jaréus)

"Eva Hillered vet att hon är bra. Och det hörs. På tredje albumet som producerats av Lasse Englund är det en trygg, säker sångerska som möter lyssnaren. Och har man den inre säkerheten så kan man bjuda på sig själv. På ett ödmjukt och intressant sätt förmedlar hon tankar ocm livet och kärleken och om vardagliga händelser som cafébesök eller nattliga iaktagelser. Musikalsikt känns CD:n tillbakahållen, närmast vackert avskalad. Texterna står i centrum av de starka balladerna komponerade av Eva Hillered själv."

Viva/Jag vet
Pampigt och moget
"Eva Hillered fortsätter att göra texter som berör. På sitt tredje album "Jag vet" (Diva) åstadkommer hon en stämningsfull blandning mellan visa pop och blues. En mognare Eva Dahlgren om man så vill"

Veckorevyn/ Jag vet

"Eva har en röst som hamnar någonstans mittemellan Eva Dahlgren och Marie Bergman, men hennes låtar har tillräckligt mycket egen personlighet för att inte bli plagiat. Smakfull hudnära visrock."

Skånska Dagbladet/ Jag vet

Favorit och doldis
"Eva Hillered har blivit musikproducenternas favorit i radio. Hennes nya album "Jag vet" tillhör de mest spelade i p3."

Eskilstuna- Kuriren/Jag vet

"När Eva Hillered jublar att hon är lycklig i öppningen av hennes tredje skiva är det verkligen så att det formligen bubblar och spritter i hela henne. Nya skivan innehåller elva sånger och samtliga är producerade av Lasse Englund. Hederskodexen under inspelningen var enkelhet och det har gett en mycket levande bild av Eva Hillered idag. Jag har redan hittat en rad favoriter förutom det uppmuntrande jublet i Lycklig..... Mycket vackert."

Kinda-Posten/Jag vet

"Skivbolaget Diva presenterar en för många säkert efterlängtad solo-CD. På sitt tredje album har Eva samarbetat med Lasse Englund som producent. Tillsammans har de sökt enkelheten och kärnan i sångerna, hittat ett rakt, naket sound, som bär fram texterna som både vill och kan beröra. Musikaliskt är det en artist som rör sig lekfullt mellan genrerna...
Många minns säkert Evas grammisnominerade debut "Inte varför utan hur" med hitlåten "Stannar här hos dig". Efter det andra albumet var det många som undrade var Eva Hillered tog vägen. Här är svaret. Bara att njuta av en färgstark sångerska och låtskrivare.


SVD/12 spår från Diva

...."Bäst är tveklöst Eva Hillered (Symptomatiskt nog den mest etablerade med två plattor på Record Station bakom sig). Hennes Det kommer hända igen är en sensationellt bra utflykt i Joni Michell-land."


Aftonbladet/Ballad på en soptipp
Innelistan:
Nr.8 Eva Hillered, Ulf Isenborg och Anamma
Lysande Cornelis-föreställning "Ballad på en soptipp" och CD.
Nr. 19. Eva Hillered
Vilken röst den sångerskan har! Lyssna tillexempel på "Deidres samba" från CD:n "Cornelis Anamma"! Eat your stämband out, Anne-Lie Rydé!

Göteborgs Posten/Ballad på en soptipp

Fulländat artisteri
..." Ballad på en soptipp genomsyras av fulländat artisteri och musikalitet. Eva Hillered är en stark Cornelistolkare med inlevelsefull röst."

Hallands Nyheter/Ballad på en soptipp

Håret reste sig när Eva sjöng
......"Musikaliskt fungerade de låtar som Eva Hillered sjöng solo och de mer eldiga latinoinspirerade kompositionerna bäst. När Eva Hillered i ett ganska tidigt skede sjöng "Telegram från en bombad by" till avskalat komp var det så vackert att håret reste sig. "Deidres samba" och "Felicia- adjö", som förövrigt handlar om den tragiska romanfiguren med samma namn i Aksel Sandemoses "Varulven" och "Felicias bryllup", klarade också sångerskan med den äran. Hon har en röst som för tankarna till Marie Fredrikssons men som aldrig hamnar i samma ansträngda stön.


Göteborgs Posten/Ballad på en soptipp
Det här skulle Cornelis gillat
...."Eva Hillered gör utsökta tolkningar av Deidres samba och Alice´s snaps....Det här gänget kan verkligen tolka Cornelis respektfullt och lätt humoristiskt. Dessutom lyckas de utomordentligt med att ta fram kärnan och nyansen i texterna. Det här skulle Cornelis gillat."

Musiken imponerade mest i soptippsballad på Parken
"Eva Hillered med sin otroliga röst gör Fiffiga Nanette så bra att fiffiga Nanette själv hamnar i lä.....Cornelis musik är vacker och i den här uppsättningen är den faktiskt ännu vackrare än när han sjöng själv. Hela uppsättningen bjuder på rika musikaliska upplevelser i allt från Bo Sandbergs flöjt, Göran Wiklunds gnidet bluesiga stämma till Eva Hillereds stora, rena, ja, vad ska man säja? "Ingen som du, ingen kan beröra mig som du", tror jag kommer närmast sanningen".

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.