Extas
Extas startade januari 2011

Extas spelar frächmogen dansmusik, och med det så menar Extas att de spelar en blandning av modernt och moget med en modern tappning. Extas består av Tony, Niklas, Christian, Emil och Thomas

Extas började funder på en cd inspelning och kontakt tog med låtskrivare Leif Mulle Melander. Extas fick flera låtar men till slut blev det två av Thomas Berglunds låtar som Extas fastnade för. Extas tog kontakt med Tobbe Nyström (Wahlströms) och började spela in. Cd singeln I varje litet andetag som släpptes 16 maj.

Extas anmälde sig till en dansbandstävling som kallades Hitta dans på Liseberg. Det var 19 band som var med i tävlingen. Alla band fanns med bild och en låt på Hittadans.se så att man kunde se och lyssna, och därefter rösta på sin favorit. De fem banden som hade flest röster gick till finalen som hölls den 5 maj på Liseberg. Banden fick spela upp till dans i 15 minuter. En jury med Jenny Salén (Jenny Saléns) Göran Liljeblad (Streaplers) Ewa Neogaard (Brunnsparken Örebro) hade full upp med att kolla och lyssna på banden. Efter en halvtimmes överläggning så utsågs Extas som vinnare.

Extas deltog även i dansbandsduellen som tidningen Allas anordnar i samarbete med Dansbandskanalen. Den 23 augusti 2012 avgjordes i finalen genom att de fyra finalisterna spelar live på Malmöfestivalen, en halvtimme per band. Vinnaren spelar sedan upp till dans på scenen på Malmöfestivalen 23 augusti Extas blev två i denna tävling.

Extas gick vidare i Svenstoppen Nästa i P4 Väst med låten I varje litet andetag skriven av Thomas Berglund och Camilla Andersson. Extas är otroligt glada att ha gått vidare i denna tävling. En jury har valt ut 10 bidrag som kommer att läggas upp på P4 Västs sida där alla kan gå in och rösta på sin favorit. De fem bidragen som får flest röster, går till en delfinal som är den 14 juni i Lysekil. Vinnaren där går till den stora finalen på Liseberg den 26 augusti.

Svensktoppen Nästa delfinal p4 Väst avgjordes 14 juni och det var Sofia Geidvik som juryn skickade vidare.
Detta år har börjat mycket bra för Extas. Som alla kan se så händer det mycket för dem just nu, och mycket är på gång. Så håll ett öga på Extas.

Kapellmästare Tony Person lirar bas och kör ljudet. Christian Haraldsson håller i micken och sjunger, Niklas Ideskär håller takten med sina stocka, Emil Andersson smeker sin gitarr och klämmer i med sång, Thomas Vainio hamrar på sitt piano så ljuva toner uppstår.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.