Falling Hazard (Thin Lizzy)

Id: 16459

Falling Hazard (Thin Lizzy)
Falling Hazard är ett av Danmarks flitigast engagerade hyllningsband till Thin Lizzy, som även har medverkat på dansk TV – i ett porträtt av bandets gäst och stand-in, den folkkäre skådespelaren Lars Ranthe (Bron), som ibland uppträder med bandet.

Bandet är en stark kvartett, där bandets två fasta gitarrister, Theis Henriksen och svensken Janne Stark på ett övertygande sätt återskapar Thin Lizzys signaturljud, gitarrsolon i stämmor. Rytmsektionen består av trummisen Juri Møller Rasmussen och basisten Lars Schmidt som lyckas fånga det funkiga groove som kännetecknade bandet.

Falling Hazards spelningar har tagit ny fart sedan den internationellt erkände svenske gitarristen Janne Stark kom med i bandet för ett par år sedan. Bandet har uppträtt på ställen som Amager Bio, Rockbåten i Helsingborg, High Voltage och Halmtorv 9 i Köpenhamn, Posten i Odense, Lygten Station, Zeppelin Rock Bar, Baltoppen och många andra ställen.

Janne Stark har varit en framträdande del av den svenska hårdrock- och metalscenen sedan slutet av sjuttiotalet, först med gruppen Overdrive och sedan ett flertal andra band. På senare år har han återfunnits som gitarrist i Grand Design, Mountain of Power, Constancia och Merryweather Stark. Sången i Falling Hazard tar gitarristen Theis Henriksen hand om på ett högst respektfullt och väldigt autentiskt vis.

Live spelar bandet naturligtvis de stora Thin Lizzy-hitsen, så som Whiskey In The Jar, The Boys Are Back In Town och Dancing In The Moonlight. Men det finns även plats för mer exotiska och sällan framförda låtar från Thin Lizzys enorma katalog av musik, även låtar som aldrig ens släpptes officiellt om konnässörerna så kräver. Bandet har även ett akustiskt tvåtimmarsset

Falling Hazard är nu även igång med att skriva musik till debutplattan, bestående av originallåtar, groovig sjuttiotalshårdrock med otvivelaktiga influenser från Phil och hans band.

Den 20 augusti 2019, på Phil Lynotts 70-årsdag, släppte gruppen 7”-singeln “I Lie Not”, skriven, mixad och producerad av Janne Stark i samarbete med resten av bandet. Låten är en originallåt i sann Thin Lizzy-andra, en hyllning till Phil. På andra sidan finns en cover of Phils “Old Town”.

Gruppen har redan ett flertal spelningar bokade för 2020, mestadels i Danmark, så det är dags att ge Sverige lite autentiska Thin Lizzy-riff.


Falling Hazard:
Theis Henriksen: Sång, gitarr
Janne Stark: Gitarr, kör
Juri Møller Rasmussen: Trummor
Lars Schmidt: Bas
^