Fernando Concha

Id: 12113

Fernando Concha
Fernando Concha är utbildad tenor vid Operahögskolan i Stockholm. Fernando en mycket anlitad och uppskattad sångare och artist och har medverkat i en rad olika opera, musikal och operettföreställningar både i Sverige och utomlands.

Bland några roller kan nämnas Ubaldo Piangi i "The Phantom of the Opera" i Köpenhamn, Alfred i "Läderlappen", Tony i "MasterClass" med Kjerstin Dellert, Ismaele i "Nabucco", Cassio i "Otello", Ernesto i "Don Pasquale" mfl.

Fernando är även sångare till Malmö FF:s klubbhymn som spelas innan varje hemmamatch som laget spelar, denna sången framförde Fernando även till invigningen av Malmö FF:s nya hemmaarena. Detta i ett samarbete med Malmö Symfoni Orkester.

Fernandos repertoar är väldigt bred och sträcker sig från opera, musikal, operett, italienska, spanska och svenska sånger till poplåtar och schlagers.

Just blandningen av repertoar gör att Fernandos framträdanden blir mycket uppskattade och lämpar sig till olika events.

Nedan följer några recensioner från Fernando framträdanden:

"Fernando Concha uppvisade starka känslor och klangfull höjd som det anstår en tenor" (Upsala nya Tidning)

"Fernando Concha spelar ut i sann tenoranda! Han har en imponerande röst och balanserar det starka utspelet med en humoristisk glimt i ögat" (Norrtäle Tidning)

"Fernando Concha har en orginell röst med den där lilla extra glimrande snitsen som man minns från den äldre tiders hjältetenorer" (Vestmanlands läns tidning)
^