Feuerwehr Tyrolerkapelle Malmö

Id: 2640

Feuerwehr Tyrolerkapelle Malmö
Malmö Brandkår Orkester bildades 1910. Vårt musikaliska program består av en smakfull blandning av allt från storband, marscher till symfonisk musik. Vi arbetar gärna tillsammans med olika sångsolister och instrumentalister, många gånger med musik speciellt arrangerad för oss.

Ett av våra återkommande uppdrag är att medverka som musikkår på uppdrag av FöMusC vid vaktavlösningen på Kungliga Slottet i Stockholm.
Räddningstjänsten i Sverige ingår som en del av totalförsvaret och är idag placerat och lyder under Försvarsdepartementet.

Malmö Brandkår (som ingår i Räddningstjänstförbundet Syd) är det enda brandförsvaret i Sverige som har en egen orkester. Orkestern består
idag av 48 musiker (d.a. är det 21 professionella visstidsanställda musiker i orkestern) och orkestern verkar med fem olika ensembler.

Följande ensembler ingår i orkestern:
Malmö Brandkår Orkester (konsert/underhållningsmusik)
Malmö Brandkår Musikkår (ceremoniell/parad/militärmusik)
Malmö Brandkår Big Band (storband)
Brandkårens Tyrolerkapell
Brandkårens Messingssextett

Vi verkar dels som stor orkester men vi kan även erbjuda fem andra ensembler, den minsta bestående av 5 musiker. Vi framför lika gärna musik i konserthus som på gator och torg. Vi har som företagsorkester årligen en stor mängd uppdrag såsom: invigningar, sportevenemang, företagsarrangemang eller som representationsorkester för Malmö Stad / Malmö Brandkår.

Malmö Brandkår Big Band, vårt storband som framför svängig dansmusik med Sinatra och Miller klanger. Bandet fungerar även som kompband till många av våra främsta sångsolister såsom Jan Malmsjö, Loa Falkman, Helen Sjöholm, Gunilla Backman, Anki Albertsson, Marianne Mörck, Sten Nilsson, Christer Sjögren, Lotta Engberg, Lasse Berghagen, Christer Nerfont, Fredrik Lycke m. fl. Storbandet har egen sång och ljudanläggning.

Brandkårens messingssextett och Tyrolerkapell spelar brunnsmusik och tyrolermusik.De är mycket populära och musiken passar in överallt. Tyrolerkapellet har egen sång och ljudanläggning, samt de rätta kläderna.
^