Foxie

Id: 15000

Foxie
Foxie är ett nystartat modernband ifrån Västkusten innehållandes 4st medlemmar, Ida, Danny, Thomas, Jörgen. Erfarenhet saknas inte i denna ny uppstart, trots medlemmarnas ringa åldrar så har denna kvartett tillsammans ca 90 år i branschen vilket borgar både för erfarenhet och ett gediget kunnande.

Foxie står stadigt med båda fötterna på den moderna sidan med ett egenskapat skönt ”Foxiesound” och med en bred musikstil där influenserna är många och kommer från olika favoriter genom tiderna. Förutom en hel del eget material, både på Svenska & Engelska, så inspireras Foxie utav artister som tex: Shania Twain, Roxett, Travis Tritt, The Eagles, Elvis, Lady Antebellum, Jan Johansen, Tina Turner, Prince, Status Quo, Jill Johnson mfl. Korten kan räknas många som är starka i Foxie, men ett av det absolut starkaste är dess sång.

Bandets frontare, kapellmästare tillika ägare, IDA SUNDELIUS som de flesta känner till vid det här laget som tidigare sångerska i Mingos. Bla så vann Ida priset som årets sångerska och fick priset Guldsladden 2013. Ida med Mingos kom även 3a i Bingolottos dansband tävling 2013. Utöver detta har det blivit diverse TV ( bl.a. Fame Factory 2005), radio, tidningar, mm, mm och naturligtvis en mängd spelningar.

De flesta i branschen är rörande överens om att det inte finns många som kan mäta sig med Idas kapacitet när det kommer till sång och scénnärvaro. Ihop med de övriga 3 medlemmarna i Danny, Thomas, Jörgen så kommer Foxie att sätta ett professionellt och rejält avtryck i danssverige med sin starka sång, svängiga musik, glädje och gedigna musikalitet.
^