FREDRIK LINDSTRÖM

Id: 594

FREDRIK LINDSTRÖM
Komikern, journalisten, författaren, regissören, programledaren och språkhistorikern Fredrik Lindström har ägnat flera tv-serier och böcker åt att analysera svenskarna och deras språk. Som programledare i tv slog han igenom stort med serier som "Värsta språket", "Svenska dialektmysterier" och "Världens modernaste land". Han har tilldelats Aftonbladets tv-pris för bästa manliga tv-personlighet, regisserat två långfilmer, skrivit sex böcker och varit värd i "Sommar" i P1 inte mindre än tre gånger.

Fredrik Lindström har de senaste åren gjort succé över hela landet med sin föreställning "Svenskar är också människor!". I höst ges en ny chans att se Lindströms hyllade stand up-show då föreställningen återigen spelas på Cirkus i Stockholm den 11 och 12 oktober.

Om föreställningen:
Det borde vara överflödigt, ändå påpekas det då och då: Vi svenskar är ju också människor. Om än lite stela, hämmade, hårt pott-tränade och allmänt "okontinentala", så i alla fall människor. Inte för att någon direkt har påstått något annat, men ändå. Den svenska självbilden är inte särskilt positiv, för att uttrycka sig milt. "Osvensk" hör till det finaste beröm man kan få. Och det är märkligt med tanke på att en stor del av svenskarna enligt en färsk undersökning anser att Sverige är världens bästa land att leva i. Hur kan Sverige vara bäst, när svenskarna är så dåliga? Vad är det som inte stämmer?

"Svenskar är också människor!" är en enmansföreställning om den svenska mentaliteten, fylld av igenkänning, vardagsbekännelser, överraskande jämförelser och analyser av det politiskt korrekta. Föreställningen hade urpremiär i oktober 2007 och har spelats för utsålda hus över hela Sverige.
^