FREDRIK T OLSSON

Id: 9299

FREDRIK T OLSSON
FÖDD
Ja, den 1 november 1969 i Göteborg (okej, Mölndal om man ska vara så himla noga)

UTBILDNING
Efter att ha lagt en gedigen grund för vidare utbildning genom ett år i Uddareds förskola, har olika skolor försökt bana väg för ett liv som (i tur och ordning) naturvetare, stabsassistent, skådespelare och regissör. De enda verkliga akademiska poängen är dock två, och kommer från Dramatiska Institutets Standup-kurs 2003.

SCENDEBUT
Iförd Carola-peruk i Alléskolans aula 1983. De äldre eleverna visade sin uppskattning genom att kasta clementiner.

DEBUT SOM STÅUPPKOMIKER
Rev ner otaliga skratt som fotbollsmålvakt under lågstadieåldern, de flesta dock helt oavsiktliga. Den mer avsiktliga debuten skedde på Norra Brunn i samband med standup-utbildningen 2003.

FAVORITKOMIKER
Det är omöjligt. De är för många. Johan Glans och Eddie Izzard, för att ta två...

FAVORITPUBLIK
En medelålders dam från Borås i ljusgrå klänning. Alla andra är också hjärtligt välkomna.

FAVORITÄMNE/PRATAR HELST OM
Allt det där som vi stöter på i våra liv och irriterar oss på från cafékultur till fågelinfluensan. Och det täcker ju in en del.

ÖVRIGT
Har skrivit manus till ett otal TV-serier, från komedier till hårdkokt action, med manus till serier som Cleo, Brottsvåg och den kommande omgången av Svensson, Svensson bakom sig. Debuterade som TV-regissör 2003 med komediserien Kvinnor Emellan och funderar till vardags mycket på varför målarfärg är så dyrt, och om sommarstugor verkligen måste målas egentligen.
^