Friends Arena

Id: 13090

Friends Arena
Sveriges mest flexibla arena
Friends Arena är byggd för att kunna anpassas till alla typer av evenemang. Men framförallt är den skapad för att göra upplevelsen optimal för dig som gäst. Flexibiliteten, skalbarheten, närhet till arenagolvet, de bekväma stolarna, maten, en visuell upplevelse utöver det vanliga och akustik i världsklass gör Friends Arena unik i Sverige. Det gör att vi kan locka hit de bästa artisterna och idrottarna, ger arrangörerna de bästa förutsättningarna, och lovar dig som gäst många storslagna ögonblick framöver!

Blixtsnabba byten av underlag
Friends Arena klarar evenemang på alla underlag, från naturgräs och grus till is och parkett, och snabba byten där emellan. Arenan kan gå från att vara rustad för fotboll, till hästsport, till bandy på bara 24 timmar.

Ett stängbart tak
Friends Arenas stängbara tak gör att vi kan erbjuda konserter, idrott och shower året om, oavsett väder. Arrangören kan själv välja att stänga de två rörliga takplattorna eller uppträda under bar himmel, med bara två timmars varsel. Och skulle det börja regna tar det bara 20 minuter att stänga taket igen.

Skalbar för större och mindre evenemang
Friends Arena kan anpassas för att hantera allt från större publikevenemang på upp till 65 000 åskådare till mindre, mer intima uppträdanden med färre människor på scen som t ex stå upp-framträdanden eller spelningar för 10 000 -15 000 personer. Målet är att både kunna spegla storheten i arenakonserter och sportevenemang, och skapa en känsla av närhet till de som uppträder på arenagolvet. Trots maxkapaciteten är biljettantalet alltså inte alltid 65 000, så boka din biljett i god tid.

Teknik som skapar stora ögonblick
Utrustningen på Friends Arena är designad för att du inte ska missa ett enda ögonblick. Arenan har fyra stora mediekuber på vardera 60 kvm och sammanlagt 17 ton, 647 LED-skärmar som förstärker den visuella upplevelsen och ett ljudsystem som levererar en optimal, och säker, ljudupplevelse. Och med Arenans trådlösa LAN kan du dela med dig av dina upplevelser till omvärlden, i exakt de ögonblick som de händer.

Mat och dryck i världsklass
På Friends Arena har du alltid ett serveringställe på bekvämt avstånd. Från restauranger med à la carte-meny eller buffé, till olika serveringar och bistro-barer med snacks, smörgåsar, hamburgare, wraps, sallader och godis. Vi har till och med tagit fram vår egen arenakorv med hela 80 % köttinnehåll!
^