Frispel

Id: 4335

Frispel
Visuellt spännande. Musikaliskt pikant - men ändå så välkänt. Medryckande och samtidigt överraskande. Agneta Hellström, Göran Månsson och Claudia Müller, tre färgstarka musiker, som var och en sätter sin personliga prägel på nyskapande tolkningar av medeltidsmusik och nordisk folkmusik. Frispel har gjort landomfattande turnéer och turnerat i Baltikum.

Gruppen har medverkat i radio och TV samt gjort ett flertal CD-inspelningar. "Musik från den heliga Birgittas tid" Medeltida ballader, dansvisor, folkmelodier och estampier tolkade på ett nytt och annorlunda sätt. Med rötterna i medeltiden blandar Frispel ett folkligt Europa med nordiskt vemod, österländskt temperament och arabiska rytmer! Hela konsertlokalen utnyttjas både visuellt och klangligt med blockflöjter, slagverk och didgeridoo.

Musikstyckena vävs samman till en helhetsföreställning där publiken förs tillbaka till en svunnen tid! En mängd olika instrument skapar en unik musikalisk blandning. Flöjter, slagverk, didgeridoo, lergökar, spilopipa, mungiga... Ett visuellt medryckande program som genomförs med närmare 30 olika instrument som tillsammans skapar en unik musikalisk blandning
^