Gipsy Power

Id: 16692

Gipsy Power
I begynnelsen skapade den grammisnominerade och i den amerikanska musikerbibeln Guitar Player hyllade svenske gitarristen Steven Kautzky Andersson albumet Gipsy Power – en internationellt kritikerrosad solodebut som förde honom ända till Japan. Sedan satte en olycklig handskada stopp för karriären... Men efter att för några år sedan på ett storslaget sätt återupptagit musikkarriären, turnerat i Asien och fått självaste Jean-Claude van Damme att lira luftgitarr och dansa extatiskt framför scenen på den stora filmgalan i Macao är han nu tillbaka med full styrka.

Tillsammans med sin trogne vapendragare Mikael Nordmark på bas sluter Steven Kautzky Andersson nu cirklarna och återförenar bandet Gipsy Power. Bakom trummorna sitter den hårdslående Björn Nyberg och vid sångmikrofonen står Ulrika Beijer, som tidigare har sjungit med såväl Ulf Lundell som Carola och i höst är aktuell med soloalbumet The Lost Sessions, från vilket en singel med Johnny Cash-tolkningen Unchained släpps just idag.

Tillsammans knyter medlemmarna i Gipsy Power samman sina elektriska trådar i en färgstark explosion av högenergisk psykedelisk gitarrock, i vilken man kan ana influenser från såväl Led Zeppelin som Jimi Hendrix. Nya singeln Holy Water är hämtad från det kommande albumet Electric Threads som släpps senare i höst.


Gipsy Powers album Electric Threads släpps 5 november worldwide av det stora europeiska musik- och underhållningsbolaget Tempo Digitals nya label TempoCo.
^