Glennartz
GlennartZ -Ett band på väg upp! Glennartz är ett tonårsband som lanseras av Tonart, bokningsbolaget bakom bland andra Streaplers, Flamingokvintetten och Arvingarna. Bland Glennartz fem medlemmar finns Christopher Janebrink, son till legenden Dennis Janebrink i Flamingokvintetten och bror till Casper Janebrink i Arvingarna.

Glennartz startades 2006 på en skolkabaré av medlemmarna Axel, Erik, Christopher, Jesper, Filip G och Filip C. Så småningom fick Glennartz utökning i form av basisten Markus mackan Lindqvist och Filip G gjorde bara spelningen i skolan. Första spelningen efter skolkabarén var hemma i ett vardagsrum hos den lokala prästens son, grym fest och Highway to hell en våning under prästens tv-tittande. Publiken som bestod av ca 50 glada ungdomar hyllade spelningen.

Efter spelningen i vardagsrummet blev det ett hål i spelplanen. Istället för att ligga i soffan passade bandet på att repa in nya låtar. Detta pågick i cirka ett halvår innan det var dags för nästa spelning. Efter den var det dags för Filip C att sluta, och vår kära Markus tog över leadsången.

Spelningarna dog återigen ut ett tag men kom tillbaka i början på sommaren 2007. Det kommande året väntar mängder med spelningar då Glennartz skaffat sig allt fler anhängare runt om i västsverige.

Den 8 november fick Glennartz ett genombrott då de deltog i SVT:s Dansbandskampen vilket ledde till fler spelningar. I februari beslöt sig Erik Hansson att lämna bandet för att satsa mer på utbildning och annat yrke, men Erik ser man då och då på Glennartz spelningar då han ibland är med som ljudtekniker.

Inte nog med att Erik slutade, 6 månader senare väljer Markus att berätta för bandet att han också vill sluta. Detta på grund av personliga skäl. Så den 1/8- 09 gör Markus sin sista spelning med GlennartZ.

Men de resterande orginalmedlemmarna gav inte upp för det utan gav sig ut på jakt efter en ny sångare och basist. Detta hittade som i form av Robin Nilsson som 28/8 -09 gör sin debut som GlennartZ nya sångare.

Idag är Glennartz ett modernt dansband som spelar runt om i Sverige på dansbanor och andra tillställningar. Spelningarna blir fler och fler så skynda er att boka oss ni kommer garanterat bli nöjda.

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.