Governor Andy

Id: 8904

Governor Andy
Redan som 15 åring fick han upp ögonen för reggae i och med filmen The Harder They Come med Jimmy Cliff i huvudrollen.

Karriären inom den svenska reggaescenen tog snurr som sångare i bandet Fri Fart 1979 och följdes upp med turnerade med bandet Pink Patchos 1981-1987. Samtidigt gjorde Andy en hel del Soundsystemgig med Papa Bull (Ambassadors Sound). 1991 flyttade Andy till Stockholm och var med och startade Trinity Sound 1993, Slingshot Sound 1998 och Sveriges nu största reggaeklubb Club Studio One 2001. Nöjesguiden utnämnde 1997 Governor Andy till Stockholms Nöjesförbättrare efter lång och trogern tjänst med ett otal reggaeklubbar.

På egen etikett gavs singeln ”Internet" ut 1997, men debutalbumet som soloartist kom först 2002 med debut-albumet "Torra Benens Dal" på Sonet/Universal.
Governor Andy har även medverkat på ett av Petters album och en stor mängd andra artisters låtar. På sitt andra album har han med utmärkt resultat själv bjudit in vokalisterna Million Styles och Junior Eric.

Som det visat sig har Governor Andy alltid bevarat reggaefanan i topp och på nya plattan ”Som Salomos sång” hörs nya blytunga rytmer, såväl som uppfräschade klassiker, producerade av Partillo, Mastah L & Niceness för KBC Music som tillsammans tagit fram ett mycket modernt roots sound som passar Andys röst förträffligt.

På albumet fortsätter Andy att med sin egen patenterade sång/toaststil att propagera för reggaekulturen och sin förhållning till rastafari med kritiskt tänkande mot den skeva världsordningen. Han gör det stundtals med stort allvar i rösten, ibland med lekfullhet och glimten i ögat såsom vi alla vet Governor Andy gör bäst av alla när han står utrustad med micken i hand.
^