Grand Design
Grand Design bildades 2006 av Pelle Saether (producent/sång) Peter Ledin (Gitarr) & Richard Holmgren (trummor). Under de följande åren jobbade grabbarna stenhårt för att fånga det magiska 80tals-soundet. Grand Designs första album Time Elevation var färdig våren 2009. Under inspelningen hoppade Anders (bas) & Dennis (gitarr) på 80tals-tåget och bandet var nu komplett. Gäst på plattan var gitarristen Janne Stark (som även gjort bandets logga). I oktober 2009 släpptes Time Elevation och fick otrolig uppmärksamhet med ett otal fullpoängare utnämnd till bästa album, bästa låt 2009 (BeRockRadio-Gre) massor av Tio i Topp-placeringar för bästa album 2009. Med ett flertal liveframträdanden med prestigefyllda FireFest i Nottingham som höjdpunkt visar Grand Design var skåpet ska stå live. Deras influenser är inget Grand Design skäms över Pelle Saether: Eftersom vi alla i bandet gillar grupper som Def Leppard, Scorpions, Europe & TNT så finns det såklart en kryddblandning av dessa band i vår musik.

Nu 2 år senare, är det dags för Grand Designs andra album Idolizer Pelle konstaterar: Vi vet att vi har hittat en formel för en 80talsinspirerad produktion att fungera 2011 så varför ändra det??? Med låtar som Get On With The Action, OughtoGraugh och Your Loves A Runaway är albumet Idolizer den uppföljare som alla fans har förväntat sig. Grand Design har återigen bevisat att låtar och sound inspirerat av 80talet hör hemma på de stora scenerna och i allas mediaspelare.

2012 består bandet av sångaren Pelle Saether och gitarristen Dennis Vestman, nu flankerade av gitarristen Janne Stark (Conctancia, Overdrive etc), trummisen Peter Hermansson (Talisman, John Norum, 220 Volt) och basisten Mats Vassfjord (Chris Laney Band, Scaar). Bandet bokar för tillfället spelningar och festivaler!
Get on with the action!!

Medlemmar:
Pelle Saether: sång
Dennis Vestman: gitarr
Janne Stark: gitarr
Mats Vassfjord: bas
Peter Hermansson: trummor

^
I samarbete med:

United Stage, Live Nation, 2Entertain, Blixten & Co, MLP m.fl.