Guitar Tom & The High Cats

Id: 16418

Guitar Tom & The High Cats
Många undrar vilka dem är, det där bandet från Orsa som alla pratar om? På en knapp månad sedan släppet av singeln Evelina så stoltserat Guitar Tom & The High Cats med listplaceringar och medverkan i radio och inte minst en plats på Spotifys största lista med Rockabillymusik; Rockabilly Mania med över 385 000 följare världen över. Singeln spelas flitigt i P4 och andra radiostationer.

Guitar Tom & The High Cats från Dalarna kombinerar modern rockabilly med upptempo rock`n roll snyggt paketerat med ett driv utöver det vanliga!

Från start har bandet haft ett högoktanigt driv. De bildades 2018 och samma år vann de Music Challenge och spelade på Classic Car Week i Rättvik. Flitigt turnerande gav mersmak för både band och arrangörer. Segertåget fortsatte under 2019 med spelningar på festivaler och klassiska spelställen runt om landet. Under sommaren har bandet varit i studio tillsammans med Erik Martensson på Mass Destruction Production och spelat in flertalet singlar. Atenzia Records har signat bandet och den första singeln ”Evelina” som kom ut i oktober.

Inför 2020 är intresset stort för bandet, redan nu har flertalet festivaler säkrat en spelningen med ett av Sveriges hetaste rockabillyband just nu.

Medlemmar: Tomi Heikkinen (sång, gitarr), Jens Jonsson, (trummor & sång), Richard Norberg (ståbas & sång).
^