Helene Du Rietz Ethnic Jazz Collective

Id: 6058

Helene Du Rietz Ethnic Jazz Collective
Vi spelar jazz, blues och etno covers samt eget materiel.

”Här möts den musik som jag älskar: svensk folkmusik, jazz, blues och orientaliskt. Jazzen var ett musikaliskt möte mellan människor från olika kulturer och med en grund i jazzen och improvisationen sjunger jag de sånger som betyder mest för mig: mina egna bluesar, Charlotte Ericsons låtar, jazzlåtar och folkmusik från Sverige och olika delar av världen. Men det viktigaste för mig är inte varifrån låten kommer utan texten och innehållet.”

...vill vara ett konkret exempel på fred och dialog mellan människor från olika kulturer. Här möts den musik som jag älskar: svensk folkmusik, jazz, blues och orientaliskt. Jazzen var ett musikaliskt möte mellan människor från olika kulturer och med en grund i jazzen och improvisationen sjunger jag de sånger som betyder mest för mig: mina egna bluesar, Charlotte Ericsons låtar, jazzlåtar och folkmusik från Sverige och olika delar av världen. Det viktigaste för mig är inte varifrån låten kommer utan texten och innehållet.

Allt levande här på jorden; växtligheten, djuren, vi människor är ett och har samma ursprung. Det är tid att vi ser varandra som bröder och systrar och ser ljuset i varandra. Helene Du Rietz ethnic jazz collective vill gärna spela i sammanhang som vill verka för fred, religionsdialog och en förening mellan människor här på jorden!

I bandet har jag glädjen att ha Adrian Jones på fiol, mandola och viola. Adrian är uppväxt i Dalarna och har spelat fiol sedan han var sex år. Adrian medverkar bl.a. i gruperna Gjallarhorn, Hir, Susanne Rosenberg Ensemble, Bowing 9 och Vivien Searcy & the Ozarks. Han är även vikarie i Ale Möller Band. Idag arbetar han med musik som artist, kompositör / arrangör, notskrivare, som pedagog och som studiomusiker.

Felipe Robles - gitarrist och producent som spelar jazz, rock och världmusik som solist och sideman i Sverige och utomlands.
^